De beurs is als een verslaafde

Als je naar de afgelopen jaren kijkt, dan is er een duidelijk patroon waar te nemen. Iedere keer als er geld wordt geprint, hebben we een stijgende beurs. En iedere keer als de centrale bankiers nadien de boel even de boel laten om te zien of de economie op eigen benen kan staan, beginnen de beurzen te haperen. En zien we vervolgens paniekerige situaties ontstaan zoals eind september 2011.

Vervolgens komen de centrale bankiers tot de conclusie dat de economie nog niet op eigen benen kan staan en komen ze met een nieuw programma. Het laatste geldprintprogramma is van Draghi, die eind december en eind februari in totaal €1.000 miljard uitleende aan een hele rits Europese banken.

In 2010 waren $600 miljard van Bernanke nog goed voor acht maanden beursstijging. Nu waren de aankondiging van gecoördineerde actie van vijf centrale banken én €1.000 miljard van Draghi goed voor in totaal zes maanden beursstijging.

Er gaat dus steeds meer geld moeten worden geprint. En iedere nieuwe ronde gaat een steeds kortere periode van positief sentiment veroorzaken. De beurs is als een heroïneverslaafde die een steeds grotere dosis heroïne nodig heeft, om voor een steeds kortere periode high te zijn.

Als je dus de komende jaren écht winst wilt maken, dan moet je in mijn ogen in ieder geval met een deel van je geld een beleggingsstrategie volgen, waarmee je met de beurstrend meebelegt. Waarmee je dus op stijgende én op dalende koersen kunt inspelen. Juist daarom vertel ik u ook regelmatig dat WoensdagTrader-Trend vooral voor de komende jaren met afstand mijn favoriete strategie is.

Als je (met een deel van je geld) ook winst maakt bij een dalende beurs, word je automatisch een stuk onafhankelijker van alle economische perikelen om ons heen. Terwijl je gemiddelde jaarrendement fors zal stijgen. Ofwel, beleggen zonder last van emotie en sentiment! Klikt u hier om van deze unieke strategie te profiteren.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: