Wat ik voor 2013 verwacht. En wat niet.

Economisch gezien ben ik niet erg positief. Ik ben juist zeer negatief. De reden hiervoor is simpel. Politici en centrale bankiers hebben nu al 3,5 jaar alle mogelijke trucs uit de kast gehaald om de crisis maar zo ver mogelijk voor zich uit te schuiven.

Maar net als in het gewone leven los je een economisch probleem nu eenmaal niet op door het voor je uit te schuiven. Dat kan alleen als je de koe bij de horens pakt en het probleem oplost.

Politici en centrale bankiers zullen er alles aan doen om de crisis verder voor zich uit te duwen. Of ze de problemen richting 2014 kunnen duwen, is de grote vraag. Ik verwacht in ieder geval dat de ECB op zijn minst één grote ronde geld printen zal aankondigen om de nodige gaten die zullen ontstaan te dichten. Voor wat betreft de Fed staat al vast dat ze vanaf nu maandelijks $85 miljard zal printen.

Geen beurscrash. Wel stevige tijdelijke dalingen.
Of het een goed beursjaar wordt, is volgens mij absoluut onmogelijk te voorspellen. Wel kan ik u zeggen dat ik geen crash zoals in 2008 verwacht. Dit omdat centrale banken wereldwijd teveel geld (zullen) printen. En al dat nieuwe geld heeft nu eenmaal een bestemming nodig.

Daarnaast omdat de obligatierentes in westerse landen zo belachelijk laag zijn, dat een nieuwe massale vlucht richting staatsobligaties (zoals in 2008 gebeurde) zeer onwaarschijnlijk is.

Zenuwen zullen worden getest
Wel verwacht ik stevige correcties die de zenuwen van menig belegger zullen testen. Het is belangrijk om te zorgen dat u daartegen gewapend bent.

Als u een belegger bent die niet al te veel schommelingen wil, is WoensdagTrader-Easy voor u de ideale strategie voor 2013. Je houdt met deze unieke strategie continu een portefeuille van 15 aandelen aan. Maar wel van aandelen waarvan de winstverwachting juist fors opwaarts is bijgesteld en die dus positief in het nieuws zijn.

Op tijd je geld veilig aan de zijlijn
Draait de beurstrend echter van stijgend naar dalend, dan geven we het sein om alles te verkopen en uw geld even veilig aan de zijlijn te houden. U wacht rustig tot we het sein geven om weer in te stappen. Op die manier bent u beschermd tegen een forse beursdaling én profiteert u maximaal van de daaropvolgende stijging.

Verwacht u ook stevige dalingen, ook al zijn ze maar tijdelijk? Wilt u profiteren van een stijgende beurs, maar tijdens een stevige daling veilig aan de zijlijn zitten?
Meldt u zich dan hier aan voor WoensdagTrader-Easy.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: