Visualiseren

Het is een techniek die vooral topsporters gebruiken. Topsporters visualiseren allerlei situaties waarin ze tijdens een wedstrijd in terecht kunnen komen, om zodoende mentaal voorbereid te zijn als zo’n situatie werkelijkheid wordt. Waardoor ze problemen kunnen voorkomen of snel kunnen oplossen.

In dit artikel van afgelopen dinsdag heb ik geprobeerd om u tot visualiseren aan te zetten. Wat als de beurs een daling van 35% voor de kiezen krijgt? Welke gevolgen zal dat hebben voor uw vermogenspositie? En hoe zult u zich daarbij voelen?

Het verschil tussen kunnen en zullen
Het verschil met topsporters is dat ze tijdens een wedstrijd in een bepaalde situatie terecht kúnnen komen. Terwijl beleggers in een situatie van 35% beursdaling zúllen komen. Alleen weet je uiteraard niet wanneer.

Visualiseren is dus dat u zich daadwerkelijk probeert voor te stellen welke impact een 35% beursdaling op uw vermogen zal hebben. En dat u zich probeert voor te stellen hoe dat zal voelen. En dat u zich probeert voor te stellen hoe groot de kans is dat u op dat moment verkeerde beslissingen neemt.

Zelfkennis
Ik weet van mezelf dat ik de mentale kracht heb om een 35% beursdaling uit te zitten. Maar ik weet ook dat ik me in die situatie niet bepaald prettig voel. Daarom is mijn insteek dat ik liever zodanig beleg dat ik geen slachtoffer wordt van een zodanig forse daling. Daarom volg ik met een deel van mijn geld WoensdagTrader-Trend.

Maar uiteraard heeft iedere belegger zijn eigen persoonlijke situatie en zijn eigen voorkeuren. Ik geef u hieronder drie mogelijke oplossingen, in gradatie van weinig last, geen last, tot zelfs profiteren van een forse beursdaling.

Weinig last
Dat hebt u als u een gewone aandelenbelegger bent en u maakt gebruik van de strategie die we u in het “Super Optie Rapport” geven. Zie ons artikel van afgelopen dinsdag.

Geen last
Dat hebt u als u gebruik maakt van WoensdagTrader-Easy. Zodra de beurstrend draait van stijgend naar dalend, parkeert u gelijk uw geld veilig aan de zijlijn. Zie de rendementen die deze strategie haalde in de dramatische beursjaren 2002 en 2008.

De geschiedenis leert daarnaast dat u met WoensdagTrader-Easy na een forse beursdaling enorm hard profiteert van het daarop volgende beursherstel. Zie de rendementen van hersteljaren 2003 en 2009. Kiest u het liefste voor veiligheid zodra de beurstrend dalend wordt, meldt u zich dan hier aan voor WoensdagTrader-Easy.

Profiteren
Dat doet u door WoensdagTrader-Trend te volgen. Zodra de beurstrend draait van stijgend naar dalend, gaan we met deze unieke strategie op dalende koersen inspelen. Zie de mega-rendementen van 2002 en 2008.

De geschiedenis leert daarnaast dat u ook met WoensdagTrader-Trend na een forse beursdaling enorm hard profiteert van het beursherstel. Zie de rendementen van hersteljaren 2003 en 2009. Bent u een aanvallend ingestelde belegger en wilt u juist profiteren van een forse beursdaling, meldt u zich dan hier aan voor WoensdagTrader-Trend.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: