Miljoenen – Miljarden – Biljoenen

Is het u ook opgevallen?
Sinds het uitbreken van de crisis gaan de reddingsoperaties en steunpakketten van honderden miljarden over tafel alsof het over een pakje sigaretten gaat. Steunfondsje van 500 miljard. LTRO’tje van bijna een biljoen. Geen mens die nog schrikt van dit soort bedragen.

De meeste mensen hebben dan ook geen enkel besef hoe enorm groot die bedragen zijn. Toen onze politici ongeveer twee maanden geleden een reddingspakket voor de Spaanse banken aankondigden, vertelde ik u in dit artikel hoeveel u en ik daaraan bijdragen. Dat maakt het al een stuk directer.

Ook raken veel mensen in de war van al die bedragen. Een miljard is duizend miljoen. Een biljoen is duizend miljard. En in het Engels is een miljard dan weer ‘a billion’. En een biljoen is in het Engels ‘a trillion’. Volgt u het nog?

In bijgaand filmpje laat Tony Robbins zien hoe je op een simpele manier dit soort bedragen in het juiste perspectief plaatst. Het helpt om je te realiseren hoe enorm veel geld een biljoen (a trillion) eigenlijk is.

Tegelijk laat hij zien hoeveel je het begrotingstekort kunt verlagen door de rijke burgers en bedrijven meer belasting te laten betalen.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: