ECB en Fed doen niets, herstel kop ingedrukt

Begin deze week zagen we de beurzen herstellen. Een herstel gebaseerd op hoop. Hoop dat Draghi woensdag de rente zou verlagen en maatregelen zou aankondigen om de crisis te lijf te gaan. En hoop dat Bernanke gisteren een nieuwe QE-ronde zou aankondigen.

Zowel Draghi als Bernanke deden niets van betekenis. Ik schreef in dit artikel al waarom ik verwachtte dat Draghi de geldpersen niet zou durven aanzetten. En
in dit artikel vertelde ik u waarom ik Bernanke pas in de zomer verwacht. Ik heb begrepen dat er op 1 augustus een Fed-meeting is. Dat lijkt mij een ideaal moment om QE3 (dat dan uiteraard een prachtige, andere naam heeft, met een nóg mooiere afkorting) aan te kondigen.

Ik schreef een maand geleden al in dit artikel dat de beurs zwaar verslaafd is. Aan vers gedrukt geld. En dus is de beurs nu teleurgesteld dat het nu (nog) geen nieuwe dosis krijgt. Gisteren speelde de Amerikaanse beurs al een procent winst kwijt nadat bleek dat Bernanke nog even niets gaat doen.

En dus lijkt het er sterk op dat de beurzen ook de komende weken nog een paar tikken omlaag zullen krijgen, om weer een stijging in te zetten zodra Draghi en Bernanke straks de geldpersen aanzetten. Een ideale situatie voor onze WoensdagTrader-Trend abonnees die afgelopen maand al volop hebben geprofiteerd van dalende koersen.

Wij verwachten dat we nog ongeveer anderhalve maand zullen profiteren van dalende koersen, om daarna volop in te zetten op een stijgende beurs. Zo maken we winst in een dalende beurs én profiteren we van de stijging die daarop volgt. Hoe ideaal kan beleggen zijn? Klikt u hier om zelf ook deze unieke strategie te gaan volgen!

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: