De zeepbel wordt steeds verder opgerekt

De eurocrisis van nu zorgt ervoor dat we straks een nieuwe enorme crisis krijgen als de grootste zeepbel ter wereld uiteenspat. En zodra dat gebeurt, zijn de gevolgen niet te overzien.

Door de eurocrisis gaan beleggers sinds enkele maanden weer massaal richting ‘veilige’ Amerikaanse staatsobligaties. Angst doet nu eenmaal rare dingen met de mens. Het is zelfs zo erg dat beleggers nu voor 10 jaar hun geld aan de Amerikaanse overheid uitlenen en daarvoor genoegen nemen met slechts 1,7% rente.

Aan geen mens ter wereld
Ik zou zelf aan geen mens ter wereld mijn geld uitlenen voor 1,7% rente. En al helemaal niet aan de Amerikaanse staat, die tot zijn nek in de schulden zit. De staatsschuld is inmiddels opgelopen tot $15,7 biljoen en Obama en consorten geven ieder jaar meer dan $1.000 miljard teveel uit. En als je de toekomstige verplichtingen meerekent, dan begin je helemaal te bibberen.

Onbeperkt geld lenen, onbeperkt spenderen
Het grote probleem is nu dat Amerikaanse politici door de huidige situatie het gevoel hebben dat ze onbeperkt geld kunnen lenen en dan ook nog tegen een belachelijk lage rente. Bijna gratis geld, in onbeperkte hoeveelheden. En uiteraard verwachten ze dat dit over een jaar, of twee jaar nog steeds zo zal zijn.

Daardoor doen ze geen enkele moeite om het enorme jaarlijkse begrotingstekort terug te dringen en loopt de staatsschuld nóg harder op. Totdat beleggers zich straks realiseren welk een belachelijke, onhoudbare situatie ze hebben gecreëerd.

Wat niet kán blijven duren, zál niet blijven duren.
Nooit niet. Nergens niet. De nu al enorme zeepbel wordt steeds verder opgerekt. Het uiteenspatten ervan zal een enorme knal veroorzaken. Een knal waar wij rustig op wachten en die ons honderden procenten winst gaat opleveren.

Een onvermijdbare ontwikkeling waar je als belegger absoluut op in moet spelen. En u kunt dat doen voor een vriendenprijs! Klikt u hier voor meer info.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: