De waanzin van mensen en markten

Hieronder een filmpje met daarin een presentatie die Grant Williams gaf op de Metals & Mining Conference in Sydney.

Hij beschrijft hoe bubbels altijd hetzelfde patroon hebben (waaronder de tulpenmania van 1637), waarom de massa altijd meegaat in de gekte en waarom er achteraf altijd zoveel ‘specialisten’ zijn die het hoe en waarom van een bubbel gemakkelijk kunnen verklaren.

Tegelijk beschrijft hij waarom er nu een enorme bubbel op knappen staat en waarom een andere bubbel op het punt staat om te beginnen.

Als u heelhuids door de huidige crisis (die nog nauwelijks is begonnen) wilt geraken, dan raad ik u met klem aan om deze 29 minuten durende presentatie aandachtig te bekijken. Niemand beschrijft de situatie beter en duidelijker dan Grant Williams.

Ik schreef eerder al dit artikel over de bubbel die nu op het punt van barsten staat, en dit artikel over de bubbel die juist op het punt van beginnen staat. Het inspelen op beide situaties bepaalt wat mij betreft voor de komende jaren het verschil tussen arm worden en rijk worden.

Ofwel: beleg in obligaties (zoals uw pensioenfonds voor u doet) of in spaargeld, en uw geld zal worden opgevreten door (hyper)inflatie.

Speel in op het barsten van de obligatiebubbel en op de komende hype in goud en zilver, en u zult rijker uit de crisis komen.

Maar dat is uiteraard slechts mijn bescheiden mening. En die van Grant Williams…

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: