100 miljard in nog geen tien dagen tijd

Een dikke maand geleden stuurde ik u dit filmpje toe, waarin Tony Robbins op een beeldende manier uitlegt hoe je een beter gevoel krijgt over hoeveel een miljoen, een miljard en een biljoen is.

Dit omdat politici tegenwoordig over honderden miljarden en zelfs biljoenen spreken alsof het over een pakje sigaretten gaat. Ik verbaas me er heel vaak over hoe gemakkelijk mensen over dit soort bedragen spreken en hoe snel ze vervolgens weer over gaat tot de orde van de dag.

Maar ik heb gewoon te accepteren dat media en publiek te weinig gevoel voor getallen hebben om daadwerkelijk te beseffen over hoe enorm veel geld het allemaal gaat. Een steunpakketje van 100 miljard is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. Geen mens die er nog van opkijkt.

In de VS is het uiteraard precies hetzelfde. De staatsschuld is in het begrotingsjaar 2012 boven de $16 biljoen (engels: trillion) uitgekomen en in de eerste tien dagen van oktober is daar alweer $100 miljard bijgekomen. In nog geen tien dagen tijd!

In onderstaand fimpje krijgt u een nog beter beeld over hoe enorm de Amerikaanse staatsschuld eigenlijk is. Kijk en verbaas uzelf!

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: