Winst maken terwijl er niets gebeurt

Terwijl ik dit schrijf is het donderdagochtend en zit ik te kijken naar wat de koersen van onze Beleggen-in-Wereldaandelen strategie woensdag hebben gedaan. En ik zie dat ze verdomd weinig hebben gedaan. Net als de beurs trouwens.

Heerlijk! Want met Beleggen-in-Wereldaandelen koopt u niet direct de aandelen van grote, dominante wereldbedrijven, maar schrijft u er opties op. En als je een put optie schrijft, dan verdien je niet alleen geld als de koers stijgt, maar ook als de koers van een aandeel niet of nauwelijks iets doet. En zélfs als de koers van het aandeel licht daalt!

Het nadeel? Je profiteert slechts beperkt van enorm snelle koersstijgingen in korte tijd. Maar waarom zou je daarover treuren, als je naast koerswinst ook ieder jaar een mooi pak inkomsten uit optiepremie en dividend pakt?

Regelmatige inkomsten zijn de sleutel
Het gaat er bij deze strategie om dat je door te beleggen in dominante wereldspelers relatief weinig risico neemt. En dat je daarnaast regelmatige inkomsten genereert uit optiepremie en dividend.

Elke keer als u optiepremie of dividend op uw rekening kunt bijschrijven, is uw rendement weer een stukje gestegen, terwijl tegelijk uw risico weer een stukje is verkleind.

Het lijkt saai, maar ik kan u uit persoonlijke ervaring vertellen dat niets zoveel voldoening geeft als het maandelijks binnenhalen van optiepremies, terwijl er totaal geen stress aan verbonden zit. Ik denk ook dat u zich dat wel kunt voorstellen!

Even een voorbeeldje
Afgelopen week schreven we een put-optie op een groot, voor iedereen bekend aandeel. We ontvingen een optiepremie die iets minder dan 1% van de koers van het aandeel bedroeg.

Waarom al die moeite voor één lullige procent?
Heel simpel. Omdat we die ene procent in slechts 12 dagen tijd gaan verdienen. Eén procent op twaalf dagen lijkt misschien weinig, maar het IS enorm veel.

Hoe denkt u dat de succesvolle hedge funds hun winsten binnen halen? Inderdaad! Door continu dit soort (op het oog) kleine winsten binnen te halen, waar slechts beperkt risico aan zit.

Beperkte stress, beperkt risico, inkomsten uit drie bronnen
Met Beleggen-in-Wereldaandelen kunt ook ú op deze simpele, maar tegelijk unieke manier beleggen. Beperkte stress, beperkt risico, winst uit drie bronnen. Uiteraard vertellen we u bij ieder signaal precies wat te doen. Meldt u zich hier aan voor Beleggen-in-Wereldaandelen.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: