Geld printen leidt tot beursstijging. Of toch niet?

Deze week ontving ik enkele mails van lezers die mij vroegen of ik er nu wel zo zeker van ben dat de beurs gaat stijgen. De beurs heeft nu al een maand niets gedaan, terwijl zowel Draghi als Bernanke hebben aangekondigd ongelimiteerd geld te gaan printen.

Over de korte termijn ben ik absoluut niet zeker. Nooit. De korte termijn is bijna altijd compleet onvoorspelbaar. Wel verwacht ik dat de beurs de komende jaren per saldo zal stijgen. Inflatie en gegarandeerd verlies op spaargeld en obligaties zorgen ervoor dat beleggers richting aandelen zullen worden gedwongen.

Beleg alleen in goedkope, ijzersterke toppers 
Maar ten eerste geldt wat mij betreft dat het daarbij belangrijk is om enkel en alleen in goedkope aandelen van financieel sterke, goed presterende bedrijven te beleggen. Bedrijven die zo weinig mogelijk last hebben van de crisis, of er zelfs van profiteren. Met TopAandelen zoeken we iedere maand voor u naar dit soort ijzersterke toppers.

Achtbaan 
En ten tweede schreef ik enkele weken geleden nog in dit artikel dat ik voor de komende jaren een beurs verwacht die je kunt vergelijken met een achtbaan. Forse stijgingen, maar ook forse dalingen. En vooral tijdens die dalingen loert het gevaar dat u gefrustreerd raakt en vervolgens de verkeerde beslissingen neemt. Zorg dus u geen slachtoffer wordt van forse beursdalingen!

Minder emotie, meer rust
Daarom is het vooral de komende jaren belangrijk dat u een strategie volgt, waarbij u DIRECT ingrijpt zodra de beurstrend draait van stijgend naar dalend. Dat u dus veiligheid inbouwt zodra een stevige daling wordt ingezet. Dat geeft minder emotie, meer rust en u voorkomt dat u op het verkeerde moment de verkeerde dingen doet.

Precies dát bereikt u door WoensdagTrader-Easy te volgen. En u hoeft zelfs niet na te denken! Gewoon één keer per week de signalen volgen. That’s it.
Meldt u zich hier snel aan voor WoensdagTrader-Easy.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: