Wie gaat ze 11.000 miljard dollar lenen?

In dit artikel vertelde ik u al dat de huidige Amerikaanse staatsschuld maar liefst $14.300 miljard bedraagt. Dat is al triest, maar deze week vond ik informatie die nóg triester is.

Van die staatsschuld moet maar liefst $5.180 miljard de komende vier jaar worden afgelost (staat keurig vermeld op pagina 13 van dit rapport van de Governmental Accountability Office). Die aflossing kan de Amerikaanse overheid uiteraard alleen doen door opnieuw $5180 miljard te lenen op de obligatiemarkt. Alleen al daarbij kunnen we ons de vraag stellen: wie gaat in ’s hemelsnaam opnieuw zoveel geld aan die Amerikanen uitlenen? En tegen een zó lage rente?

Daarnaast geldt echter nog dat Obama en consorten ieder jaar minimaal $1500 miljard méér uitgeven dan er binnenkomt. Alleen al om het jaarlijkse begrotingstekort te financieren, moet de Amerikaanse overheid de komende vier jaar minimaal $6.000 miljard lenen op de obligatiemarkt (velen verwachten dat het nóg meer zal zijn).

Wie gaat daar in trappen?
Obama en Geithner moeten de komende vier jaar dus mensen bereid vinden om minimaal $11.200 miljard aan hen te lenen, zodat zij kunnen doorgaan met geld verspillen. Een bedrag bijna zo groot als de huidige totale staatsschuld! Wie gaat zo gek zijn om dáár in te trappen?

U kunt het rekensommetje zelf uiteraard al maken. Dat kan onmogelijk goed gaan. En dat is dan ook de reden waarom wij erop blijven hameren dat de Amerikaanse obligatiemarkt een zeepbel is die uiteen zal spatten. En dat daar tijdig op inspelen een enorm rendement gaat opleveren.
Klikt u hier om van deze unieke kans te profiteren.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: