Tis lang geleden…

…dat we nog eens iets over de Amerikaanse obligatiemarkt hebben geschreven, en over onze strategie waarmee we inspelen op het barsten van deze enorme bubbel.

De Fed heeft dat instorten de afgelopen jaren weten te voorkomen, door in totaal voor maar liefst $2388 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties op te kopen met vers geprint geld.

Maar de zaken lijken nu te veranderen.

De meest rampzalige belegging bij stijgende inflatie
Ik vertelde u al dat inflatie stijgt, dat Yellen heeft besloten om daar niets aan te doen, en dat daardoor onder obligatiebeleggers de angst voor hogere inflatie stijgt.

Als er één soort belegging is die bij stijgende inflatie een absolute ramp is, dan is het de obligatie.

De kans is dus groot dat obligatiebeleggers heel erg nerveus gaan worden door het perspectief van stijgende inflatie. En dat ze van hun obligaties af willen.

Daardoor stijgt de rente, dalen obligatiekoersen, en gaan wij met onze obligatiestrategie prachtige winsten maken.

Exit fees
Die angst voor stijgende inflatie is normaal gezien al voldoende voor beleggers om naar de uitgang te willen. Maar het stel idioten bij de Fed doet nu nog meer hun best om de angst onder obligatiebeleggers aan te wakkeren.

Want deze week werd bekend dat de Fed aan het nadenken is over het instellen van een verplichte exit-fee voor beleggingen in obligatiefondsen. Om zodoende te voorkomen dat beleggers massaal uit obligaties weg vluchten.

Bang voor eigenhandig gecreëerde bubbel
Als een brave burger zijn zuur verdiende geld dus in een obligatiefonds heeft gestoken, en hij wil zijn geld terug, zal hij straks een boete moet betalen om uit dat fonds te stappen.

Het simpele feit dat de Fed hierover nadenkt, geeft al aan dat ze nu bang zijn voor de situatie die ze nota bene zélf heeft gecreëerd. Een enorme bubbel op de obligatiemarkt.

Bubbel kan nu zomaar barsten
De aanwakkerende angst voor inflatie én het feit dat een obligatiebelegger straks misschien kosten moet gaan betalen om uit een obligatiefonds te kunnen stappen, lijkt ons een zéér sterke reden voor obligatiebeleggers om nu te verkopen.

En als iedereen hetzelfde denkt, dan kan het in korte tijd enorm hard gaan.

Dan zal die bubbel barsten. En gaan we met onze obligatiestrategie prachtige tijden tegemoet. Klik hier om te profiteren van het barsten van de grootste bubbel aller tijden.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: