Tegen eigen financiële belangen in

Afgelopen week plaatste ik drie tweets, met interessante informatie voor de oplettende belegger. De eerste betreft een interview met de hoofdeconoom van de Zwitserse bank UBS, die waarschuwt voor inflatie. Opvallend, want ik zie bankmensen nooit waarschuwen voor inflatie.

Daarmee zouden banken tegen hun eigen belang spreken, want ze zouden hun klanten moeten adviseren om precies datgene te doen wat wij in ons gratis rapport “Wees voorbereid en heb een plan!” vertellen. En als hun klanten die adviezen zouden opvolgen, dan gaat dat direct tegen hun eigen financiële belangen in.

De tweede tweet verwijst naar een interview met hedge fund manager en schrijver James Rickards. Hij vertelt over de valuta oorlog die sinds 2010 volop aan de gang is. Interessant is dat hij voor valuta-/handelsoorlogen verwijst naar de jaren ’30 (deflatie) en de jaren ’70 (inflatie). In beide decennia was het verstandig om vooral goud en zilver te bezitten.

De derde tweet betreft het bericht dat China haar blootstelling aan Amerikaanse staatsobligaties heeft teruggebracht tot het laagste niveau sinds juni 2010. De Chinezen willen meer diversificatie en minder USD-risico. Ik heb u afgelopen dinsdag in dit artikel al verteld dat er geen andere mogelijkheid is dan dat de Amerikaanse rente de komende jaren enorm zal stijgen.

En daar zullen we met onze obligatiestrategie honderden procenten rendement mee behalen. Het is trouwens niet een strategie om met je hele “hebben en houwen” op in te spelen (geen enkele strategie is dat trouwens). Maar het is wél ideaal om dat met een deel van je geld te doen, naast andere goede strategieën. Zelfs met 1.000 euro kan dat al perfect. Klikt u hier om in te spelen op het uiteenspatten van deze laatste grote zeepbel.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: