Pimco verwacht QE3 – en stijgende rente

Bill Gross is de baas van het grootste beleggingsfonds ter wereld, het Pimco Total Return Fund. Gross is iemand die niet alleen zeer goed zijn mening opschrijft, maar ook iemand wiens acties we als beleggers in de gaten moeten houden.

Op ZeroHedge lees ik vanochtend dat Gross voor de komende maanden groot inzet op QE3, en daarbij op de verwachting dat de Fed dit keer Mortgage Backed Securities (verpakte rommelhypotheken) zal opkopen. En dat de rente op Amerikaanse staatsobligaties zal stijgen.

Volle bak inspelen op QE3
Hoezeer hij dit verwacht blijkt uit het feit dat hij voor maar liefst 25% op margin belegt. Zijn beleggingsfonds is $242 miljard groot, en hij heeft voor maar liefst $302 miljard aan posities.

Zoals u in het artikel hierboven al kunt lezen, doet de VS er alles aan om de dollar zoveel mogelijk te doen dalen. Alleen lukt dit door de eurocrisis nu even niet zo goed. De kans dat de Fed ergens in de komende maanden met QE3 komt, groeit dan ook gestaag.

Twee krachtige motivators
QE3 zal de angst voor inflatie doen toenemen, terwijl de angst voor een Amerikaanse faillisement al reëel is. Want zoals ik in
dit artikel al schreef, is de staatsschuld inmiddels de $15.000 miljard gepasseerd en blijft de VS iedere maand ruim $100 miljard meer uitgeven dan er bij ze binnenkomt. Het land is feitelijk gewoon failliet.

De combinatie van die twee zaken (inflatie + failliet) is een zéér krachtige motivator voor obligatiebeleggers om zich af te vragen waar ze nu eigenlijk mee bezig zijn, en dus om hun Amerikaanse obligaties massaal te verkopen.

Doe hetzelfde als Bill Gross
Wij doen met ons rapport
“De Amerikaanse obligatiemarkt staat op springen” hetzelfde als wat Bill Gross doet met zijn beleggingsfonds. We spelen in op het onvermijdelijke instorten van die markt. De rente op Amerikaanse staatsobligaties gaat de komende jaren onvermijdelijk richting 12% of hoger, en dat gaat honderden procenten rendement opleveren.

Zorg dat u daarvan profiteert! Klikt u hier voor meer info.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: