Obama gaat groot gelijk krijgen

Ik hoop dat u gisteren dit filmpje aandachtig hebt bekeken, waarin Obama ons in februari 2009 vertelde dat hij weigerde om door te gaan met het “spend as you please” gedrag van de regering Bush.

Obama was in deze korte speech helder als kristal. Hij luidde de alarmbel over het hoge Amerikaanse begrotingstekort en over de hoge staatsschuld. En terecht!

In de twaalf maanden voordat Obama deze speech hield, had de Amerikaanse overheid ongeveer $800 miljard meer uitgegeven dan er binnenkwam. Obama verklaarde in februari 2009 dat dit met de helft moest verminderen tegen het einde van zijn eerste termijn als president.

“We cannot and will not sustain deficits like these…”
In plaats van het tekort terug te dringen naar $400 miljard, stevent Obama nu af op een begrotingstekort van maar liefst $1300 miljard in 2012. In plaats van het met 50% te verkleinen, heeft hij het begrotingstekort dus met een dikke 60% verhoogd.

“I refuse to leave our children with a debt that they cannot repay…”
Op het moment dat Obama verklaarde dat hij weigerde om de Amerikaanse kinderen met een te hoge staatsschuld op te zadelen, bedroeg die staatsschuld $10.900 miljard. Als zijn eerst termijn er straks op zit, dan zal de staatsschuld zijn gestegen naar een slordige $16.000 miljard.

“We risk sinking into another crisis down the road…”
Terwijl het begrotingstekort $800 miljard en de staatsschuld $10.900 miljard bedroeg, waarschuwde Obama voor een nieuwe crisis als ze niet zouden stoppen met teveel geld uitgeven. En terecht!

Obama gaat in één ding groot gelijk krijgen. Die crisis gaat er komen. Want door deze ongekend snelle stijging van de Amerikaanse staatsschuld, is de Amerikaanse obligatiemarkt opgeblazen tot een enorme zeepbel.

Een zeepbel knapt ALTIJD
En u weet wat er gebeurt met een zeepbel. Hij knapt. ALTIJD. Alleen weet niemand wanneer. Kan morgen zijn, kan ook nog even duren. Zodra die zeepbel knapt, gaan wij in ieder geval honderden procenten winst behalen.

In ons obligatierapport vertellen we u precies hoe we dat op een even simpele als effectieve manier gaan doen. Klikt u hier om mee te profiteren!

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: