Kunnen we even $4.000 miljard lenen?

Ik heb al vaker geschreven dat de Amerikaanse obligatiemarkt een zeepbel is die ieder moment kan barsten. En omdat beleggers in 2011 juist massaal richting de valse zekerheid van Amerikaanse staatsobligaties vluchtten, is die zeepbel verder dan ooit opgeblazen. En is het winstpotentieel dat te behalen is bij het barsten van deze enorme zeepbel ongelofelijk groot geworden.

Allemaal op tijd uitstappen
Want uiteindelijk weet iedere professionele belegger, iedere vermogensbeheerder en iedere hedge fund manager donders goed dat ze slechts tijdelijk een deel van hun geld in Amerikaanse staatsobligaties hebben belegd. Dat ze een 10-jarige staatsobligatie geen 10 jaar in portefeuille gaan houden. En dat ze daarom goed moeten opletten dat ze op tijd eruit stappen, omdat ze anders vreselijk nat zullen gaan.

Schuld moet ook worden afgelost
Deze week zag ik een grafiek waarin per land werd aangegeven hoeveel staatsschuld in 2012 afloopt en dus moet worden afgelost. Uiteraard kan dat aflossen alleen door opnieuw geld te lenen, ofwel nieuwe staatsobligaties uit te geven. Voor de VS geldt dat ze in 2012 maar liefst $3.000 miljard moeten aflossen en dus voor dat bedrag nieuwe beleggers moeten vinden die ze dat geld willen lenen.

Wereldkampioen nieuwe schuld maken
Daar bovenop komt nog eens dat de VS ook dit jaar weer minimaal $1.000 miljard meer geld uitgeeft dan er binnenkomt en dus ook dat bedrag moet lenen van goedwillende beleggers. In totaal dus minimaal $4.000 miljard. Een hallucinant bedrag.

Een onmogelijke situatie voor Geithner en Bernanke
De Amerikaanse overheid en de Fed komen nu in een spagaat terecht. Er is geen andere mogelijkheid dan dat de Fed geld print en zo een deel van deze $4.000 miljard ophoest. Het bedrag is te groot om in de gewone markt te kunnen lenen. Hoe meer de Fed echter opkoopt, hoe groter het inflatierisico en dus hoe meer bestaande obligatiebeleggers neigen tot verkopen. Een onmogelijke situatie, waar vroeg of laat geen ontkomen meer aan is. De bubbel staat op barsten.

Zo maak je als belegger de grootste winsten
De grootste winsten maak je als belegger door een zeepbel te voorzien en tijdig in te spelen op het barsten ervan. Wij blijven u er daarom op wijzen dat u nú de kans hebt om van deze laatste historisch grote zeepbel te profiteren.
Klikt u hier om deze unieke kans te pakken.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: