In korte tijd een enorm rendement

Vorige week vertelde ik u in dit artikel over hoe onhoudbaar de financiële situatie van de Amerikaanse overheid is. En als u op de link naar de website van het Witte Huis hebt geklikt, dan hebt u met eigen ogen kunnen zien hoe kinderlijk de heren wereldleiders hun begroting bij elkaar hebben verzonnen.

Ik vertelde u ook dat er indicaties zijn dat de vlam al komende maand in de pan kan slaan. Zodra dat gebeurt, gaan we met onze obligatiestrategie in korte tijd een enorm rendement maken. Het is uiteraard prachtig als ik u vertel dat die indicaties er zijn, maar het verplicht mij ook om te vertellen wélke indicaties dat dan precies zijn. Bij deze.

Indicatie 1. Bernanke stopt met QE2
De Fed heeft het afgelopen half jaar iedere maand voor ongeveer $75 miljard aan staatsobligaties opgekocht met vers verzonnen geld. Per 30 juni eindigt QE2 echter, en zullen er iedere maand andere partijen moeten opstaan die $75 miljard aan de Amerikaanse overheid wil lenen. Wie?

Indicatie 2. Het schuldenplafond
Vorige maand bereikte de Amerikaanse staatsschuld het plafond van $14,3 biljoen. En volgens de huidige wet mag de VS dan geen geld meer lenen. Een acuut probleem, want de VS geeft iedere dag fors meer geld uit dan er binnenkomt. Geithner heeft echter $400 miljard gevonden die hij tijdelijk even uit andere potjes mag halen. En daardoor hebben de politici tot augustus om een akkoord te bereiken over de verhoging van dit schuldenplafond.

Als dit akkoord niet (tijdig) wordt bereikt, dan zal de vlam direct in de pan slaan. Wordt het schuldenplafond wél verhoogd, dan moet Geithner eerst die $400 miljard terug betalen aan de fondsen waarvan hij dat even had geleend. En moeten er partijen worden gevonden die voor nog eens $400 miljard aan de Amerikaanse overheid willen uitlenen. Wie?

Indicatie 3. De koersgrafiek
De lange termijn koersgrafiek geeft op dit moment een oversold signaal aan én een positieve divergentie. Beiden zijn technische indicaties dat obligatiekoersen de voor ons goede kant op gaan bewegen.

Zodra het gebeurt, zijn wij erbij
Het zijn uiteraard allemaal indicaties, zekerheden bestaan niet, en de beurs is vaak onlogisch. Mocht het nu toch niet gebeuren, dan zal het later gebeuren. Wij zijn geduldig, maar staan op scherp. Zodra de vlam in de pan slaat, zijn wij van de partij. U ook?
Bestelt u dan snel ons unieke obligatierapport.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: