Ik hoop dat uw verwachting uitkomt

“Ik hoop dat uw verwachting over het instorten van de Amerikaanse obligatiemarkt uitkomt”. Die reactie ontving ik vorige week van een lezer. De betreffende lezer belegt dus zijn geld ergens in, alleen maar omdat ík een bepaalde verwachting heb. Dat vind ik jammer. Juist omdat het voor iedere belegger zo ontzettend belangrijk is om je eigen mening te vormen. Als je ergens in gaat beleggen op basis van iemand anders’ mening, dan ga je op de lange termijn absoluut de mist in. Al is het alleen al omdat je nooit iets leert.

Voor wat betreft onze obligatiestrategie, hoef je alleen maar naar de feiten te kijken. Die zijn als volgt:

  • Als je in staatsobligaties belegt, dan leen je feitelijk je geld uit aan de overheid van een land.
  • De Amerikaanse staatsschuld is inmiddels opgelopen tot bijna $15,3 biljoen. Meer dan 100% van het Amerikaanse BBP.
  • Op 31 december 2010 was de staatsschuld nog $14 biljoen. In 2011 is de Amerikaanse staatsschuld dus met $1,3 biljoen gestegen.
  • De Amerikaanse overheid gaf in 2011 maar liefst $1,3 biljoen meer geld uit dan er in de staatskas binnenkwam.
  • In 2011 had de Amerikaanse overheid $2,3 biljoen aan inkomsten en spendeerde maar liefst $3,6 biljoen.
  • Er is geen enkele indicatie dat de Amerikaanse overheid gaat bezuinigen of hervormen.

Zou u uw geld durven uitlenen aan iemand die tot zijn nek in de schulden zit? Die ieder jaar 55% meer geld uitgeeft dan er jaarlijks binnenkomt? Ik vermoed van niet!

De enige reden dat beleggers in Amerikaanse obligaties beleggen is omdat die markt zo liquide is. Denkt u écht dat de grote jongens in 10-jarige staatsobligaties beleggen met de bedoeling om die obligaties de volledige 10 jaar vast te houden? Ze zitten allemaal in die markt omdat die markt zo lekker liquide is. Een ideale plaats om even tijdelijk je geld te stallen.

Straks allemaal tegelijk naar de uitgang
Tótdat straks de hel los breekt en iedereen tegelijk naar de uitgang wil. Dat is iets wat absoluut zeker gaat gebeuren. Zie de hierboven genoemde feiten. Alleen weet niemand wanneer. Kan volgende week zijn, kan nog een paar jaar duren. Of ergens tussen die twee.

Met de strategie in ons rapport “De Amerikaanse obligatiemarkt staat op springen!” gaan we honderden procenten rendement behalen. Misschien in 2012. Misschien later. Maar dát we die enorme winst gaan behalen, staat voor mij vast. Klikt u hier als u diezelfde mening hebt en als u wilt profiteren van deze unieke kans.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: