Het zijn de particuliere beleggers…

…waar je naar moet kijken. Want als zij massaal richting het noorden gaan, dan weet je al bijna zeker dat je zelf het beste richting het zuiden kunt gaan. En dat is niet iets van de laatste jaren. Het is van alle tijden. Al bij de tulpenmania in 1630 was het feest voorbij nadat particuliere beleggers massaal astronomische prijzen voor doodgewone tulpenbollen betaalden. En waren particuliere beleggers de grootste slachtoffers van de onvermijdelijke crash die volgt op iedere hype.

Hetzelfde voor aandelen in 1929, goud en zilver in 1980, Japanse aandelen en onroerend goed in 1990, internet aandelen in 2000 en Amerikaans, Spaans en Iers onroerend goed in 2008.

Massaal richting veiligheid. Valse veiligheid.
De afgelopen maanden zijn particuliere beleggers massaal richting staatsobligaties gegaan. Beleggers zijn onzeker en zoeken naar veiligheid. En kopen massaal obligaties van ‘veilige’ landen die echter absoluut niet veilig zijn. Van landen die tot aan hun onderlip in de schulden zitten.

Onzekere beleggers willen hun saldo niet zien fluctueren, maar willen wel een zo hoog mogelijke rente. De nog grotere fout die ze hierdoor maken is dat ze langlopende obligaties kopen. Het liefst de 30-jarige, want dan heb je nog iets meer rente. Amerikaanse en buitenlandse particuliere beleggers kochten in het eerste kwartaal voor maar liefst $280 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties.

Het gros van de particuliere beleggers begrijpt echter niet dat als de rente het komende jaar stijgt van 3% naar 5%, ze tegen een koersverlies van maar liefst 35% aankijken.

Dat gaat gegarandeerd mis
De hype op de Amerikaanse obligatiemarkt is enorm. En het gaat voor al deze particuliere beleggers enorm fout aflopen. Net zoals in onder meer 1630, 1929, 1980, 1990, 2000 en 2008.

Wij zitten aan de andere kant. We wachten rustig tot de rente gaat stijgen en spelen dan in op het uiteenspatten van deze zeepbel. Dat kan volgende week gebeuren, volgende maand, of dat kan nog een tijdje duren. Wij hebben geduld, want we weten dat we hierop honderden procenten winst gaan maken.

U kunt voor een vriendenprijs met ons meeprofiteren. Door ons obligatierapport te bestellen. Zo bent u erbij zodra we opnieuw onze positie gaan innemen.

De particuliere beleggers gaan massaal richting het noorden. En dus moet u de andere kant op! Klikt u hier om dit unieke rapport snel te bestellen.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: