Het werkelijke begrotingstekort

Op het moment dat iemand begint te werken en dus sociale verzekeringpremies begint te betalen voor toekomstig pensioen, ontstaat er voor de overheid een toekomstige verplichting. De overheid weet dan dat ze iedere maand een bepaald bedrag moet betalen aan die persoon, zodra hij 65 jaar wordt (of 66, of 67, of zoals in Frankrijk 62). Die schuld stijgt met ieder jaar dat de persoon werkt en premie betaalt.

Er ontstaat dus een toekomstige schuld. Ook bedrijven hebben toekomstige schulden en zijn verplicht om van die schulden de ‘net present value’ te berekenen en die als schuld op de balans te zetten. Doen ze dat niet, dan worden ze keihard aangepakt! Door wie? Door de overheid natuurlijk!

Overheid houdt zich niet aan eigen regels
Diezelfde overheid die deze regels zo streng handhaaft, vindt echter dat die regels op haar eigen overheidsfinanciën niet van toepassing zijn. De overheid hoeft zich dus niet te houden aan de regels die ze zelf wel aan anderen oplegt. Toekomstige verplichtingen rapporteert de overheid voor het gemak gewoon niet.

In de VS is die toekomstige schuld afgelopen jaar met $3.700 miljard gegroeid. Als we daar het begrotingstekort van $1.300 miljard bij optellen, dan komen we op een daadwerkelijk tekort van $5.000 miljard. In één jaar tijd!

Zelfs 100% inkomstenbelasting is niet genoeg
Het komt erop neer dat de Amerikaanse staat zelfs bij een inkomstenbelastingtarief van 100% niet genoeg geld binnen zou krijgen om haar totale kosten te dekken.

Kunt u het u voorstellen dat u jaren achtereen ieder jaar meer dan dubbel zoveel uitgeeft dan er bij u binnenkomt? Dat u iedere maand 3.000 euro verdient en vervolgens besluit om iedere maand 7.000 euro uit te geven? Hoe lang zou u dat volhouden? Hoeveel banken zouden nog geld aan u willen lenen? Het is precies dát wat de VS aan het doen is.

Op dit moment lenen mensen geld aan de VS voor slechts 1,7% rente. Kunt u het zich voorstellen dat u uw geld uitleent aan iemand die geld verspilt als water en dat u daarvoor slechts 1,7% rente accepteert? Ik in ieder geval niet!

Bubbels spatten ALTIJD uiteen!
Maar op de beurs zijn veel zaken onlogisch. En kunnen ze ook een tijd lang onlogisch blijven. Door dit onlogische gedrag van beleggers is de Amerikaanse obligatiemarkt ontaard in een enorme bubbel.

Tegelijk geldt op de beurs dat bubbels ALTIJD uiteenspatten. En dus is ook de Amerikaanse obligatiemarkt een zeepbel, die absoluut gaat uiteenspatten. Wij gaan daar honderden procenten winst op maken. U ook? Klikt u dan hier om van deze unieke situatie te profiteren.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: