Een paar jaar te vroeg…

Een goed en leerzaam boek nog eens opnieuw lezen is altijd een goed idee. Afgelopen weekend heb ik ‘Hot Commodities’ van Jim Rogers nog eens gelezen. Hoewel het boek voor het uitbreken van de crisis (in 2007) is geschreven, heeft de inhoud voor mij nog niets aan waarde ingeboet.

Grappig om te lezen is hoe hij schrijft dat het volgens hem hélemaal fout gaat met de VS, mede omdat de Amerikaanse staatsschuld iedere 15 maanden met $1000 miljard groeit. Hij kon toen al niet bevatten dat de Amerikaanse politici het presteerden om zó met belastinggeld te smijten.

Onder Bush was het Amerikaanse geld verspillen echter nog kinderspel vergeleken met nu. Met Obama aan het roer groeit de Amerikaanse staatsschuld iedere 12 maanden met $1500 miljard. Obama heeft nu dus 20% minder tijd nodig dan Bush om 50% méér geld uit te geven!

Ook schrijft hij in zijn boek dat je de Amerikaanse obligatiemarkt de komende jaren absoluut moet mijden. Hij heeft daar tot nu toe ongelijk in gehad, maar dan alléén omdat beleggers de afgelopen jaren blind richting ‘veilige staatsobligaties’ vluchtten.

Het punt is echter dat iemand als Jim Rogers zich er niet druk om maakt als hij een paar jaar te vroeg is. Hij schrijft ook dat hij altijd te vroeg op dit soort ontwikkelingen inspeelt. Gewoon omdat hij altijd onderschat hoe lang mensen doorgaan met beleggen in iets wat vroeger goed was, maar inmiddels een enorm risicovolle, dus slechte belegging is geworden.

Jim Rogers is geduldig en blijft zich altijd op de fundamentals richten. En die zijn voor de Amerikaanse obligatiemarkt inderdaad ronduit dramatisch. Met ons rapport “De Amerikaanse obligatiemarkt staat op instorten!” waren we ook een jaar te vroeg. Maar beter te vroeg dan te laat!

Door die massa hysterie van augustus en september kunt u nu echter alleen maar harder profiteren van een markt die vroeg of laat keihard zal instorten. Klikt u hier om het rapport te bestellen!

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: