Een kans die eens per tien jaar voorbij komt

Ik wil nog even terugkomen op dit artikel van afgelopen dinsdag, waarin ik u vertelde over verschillende langjarige bull en bear markten die we de afgelopen decennia hadden in aandelen, grondstoffen en obligaties.

Wat veel beleggers zich niet realiseren is hoe enorm veel rendement je kunt behalen door tijdig op zo’n langjarige trend in te spelen, bij te kopen op dips en uit te stappen zodra de hype fase van een bull- of bear markt aanbreekt.

Een beetje logisch denken en wat geduld: 1400% tot 3500%
In 1982 kon men met een beetje logisch denkwerk inschatten dat een bull markt voor aandelen op het punt stond te beginnen. Volcker was hard bezig inflatie onder controle te krijgen, grondstoffen daalden na de bull markt van de jaren ’70 weer in prijs en bovendien was er geen particuliere belegger te vinden die positief was over aandelen.

Wie in 1982 besloot om in aandelen te gaan beleggen en die aandelen rustig vast hield tot we begin 2000 in een hype zaten, verdiende minimaal 1400%.

Wie begin jaren ’70 goud kocht, dat geduldig vast hield en pas weer verkocht tijdens de hype van 1979/80, verdiende maar liefst 1750%. Wie in diezelfde periode zilver bezat verdiende zelfs meer dan 3500%. En zo zijn er nog wel een paar voorbeelden te noemen.

Een enorme bear markt staat op uitbreken
Als je op dit moment een béétje logisch nadenkt, dan weet je dat een enorme bear markt voor obligaties op het punt van uitbreken staat. Kijk, bij een obligatierente van 2% weet je dat die rente bijna niet verder omlaag kan. En met een beetje historisch besef, weet je dat die rente wél enorm omhoog kan. Als je daar bovenop nog beseft dat de Amerikaanse staatsschuld de pan uit rijst, dan weet iedere logisch denkende belegger volgens mij genoeg.

Een kans die één keer per tien jaar voorbij komt
Er staat een enorme, meerjarige bear markt op het punt uit te breken en we hebben de unieke kans om daar vanaf de start bij te zijn. En om dus enorme rendementen te behalen. Pak deze unieke kans.
Klikt u hier om het rapport “De Amerikaanse obligatiemarkt staat op springen!” nu te bestellen.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: