De tech-bubbel is aan het barsten!

Ik wil u nog even wijzen op wat de afbeelding die ik u in dit artikel liet zien. Het gemiddelde aandeel op de beurs noteert 17 keer de voor volgend jaar verwachte winst.

Historisch gezien is 17 keer de winst een redelijke prijs om voor een aandeel te betalen.

Vrijdag vertelde ik u al over een door ons ontdekt aandeel van een bedrijf dat niet eens winst maakt. En waarvan het eigen vermogen ieder kwartaal fors achteruit gaat. Bij zo’n aandeel kan een kleuter uitrekenen dat het fout gaat aflopen.

Vaak gemakkelijker om koersdaling te zien aankomen
En als zo’n aandeel als gevolg van een hype zomaar even een dikke $20 noteert, dan weet je dat je enorm kunt verdienen aan de onvermijdelijke forse koersdaling.

Feitelijk is het in zo’n geval zelfs gemakkelijker om winst te maken, dan wanneer je positief bent over een aandeel dat goedkoop is.

6 tot 12 keer zo duur als gemiddeld
Hetzelfde geldt echter voor gehypte aandelen van bedrijven die wel winst maken. Voor ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” selecteerden we aandelen die 100 tot zelfs 200 keer de jaarwinst noteren.

Dat zijn dus aandelen die 6 tot 12 keer zo duur zijn als het gemiddelde aandeel. Als je ook maar een béétje logisch nadenkt, dan weet je dat dit soort aandelen enorm in koers moeten dalen. En daar kan je als belegger enorm van profiteren.

De huidige tech-bubbel is aan het barsten
Voor 3D printing-aandelen kunnen we constateren dat de bubbel al is gebarsten. Daarvan zijn de koersen in rap tempo aan het dalen en hebben we al forse winsten behaald.

Maar voor internet-, cloud technology, social media en applicatie software aandelen lijkt de bubbel nu aan het barsten te zijn. Uiteraard geholpen door het nu verslechterende beurssentiment.

Die aandelen gaan nog 80% tot 100% in koers dalen!
Profiteer mee! Bestel hier het rapport “De Nieuwe Internet Hype”

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: