De eerste dominostenen zijn aan het vallen

Eén van de aandelen in ons speciale rapport over de nieuwe internet hype is 3D Systems (DDD). Gisteren daalde de koers van dit aandeel met maar liefst 15%.

Op het moment dat wij onze Hype-Rapport abonnees een dikke week geleden het sein gaven om op een forse koersdaling voor dit aandeel in te gaan spelen, betaalden beleggers nog maar liefst 69 keer de voor 2014 verwachte winst.

Winstwaarschuwing
Gisteren kwam DDD met een winstwaarschuwing. De directie verwacht nu dat DDD in 2014 ongeveer $0,79 per aandeel zal verdienen.

Niet alleen is dit fors lager dan de $1,16 die analisten tot gisteren nog verwachtten, het betekent ook dat DDD in 2014 zelfs minder winst zal maken dan in 2013.

Een groeiaandeel met dalende winst dus. Twijfel slaat toe.

Toch niet zó fantastisch
Want 3D-printing heeft toch de toekomst? En DDD was toch een fantastisch groei-aandeel?

Blijkbaar is DDD dus toch niet fantastisch genoeg om er zomaar even een belachelijk hoge koers voor neer te tellen.

Alle sukkelaars die dit aandeel (zonder eerst even naar de cijfers te kijken) de afgelopen maanden tegen véél te hoge koersen hebben gekocht, zitten nu tegen verlies aan te kijken en worden nerveus.

Chart for3D Systems Corp. (DDD)

De ene sukkelaar verkoopt uit paniek. De andere houdt zijn aandelen nog even vast, in de hoop dat de koers nog herstelt.

Totdat het straks langzaamaan, maar pijnlijk duidelijk wordt dat DDD een aandeel is dat hooguit dezelfde $10 waard is, die het twee jaar geleden noteerde (zie grafiek).

Altijd hetzelfde stramien
Beleggers lopen blind achter aandelen uit een veelbelovende sector aan. Er ontstaat een hype waardoor de aandelen lachwekkend duur worden. Daarna is één tegenvallend bericht genoeg om de koersen onderuit te laten gaan en beleggers enorm nerveus te maken.

Dat zien we nu bij DDD gebeuren. En bij een ander aandeel uit ons rapport dat gisteren na beurs onderuit ging.

De eerste dominostenen zijn aan het omvallen. Waardoor onze Hype-Rapport abonnees de eerste mooie winsten binnen hebben.

Het is nog niet te laat!
Met een aantal andere aandelen hebben we nog geen positie ingenomen, maar zitten we op het vinkentouw.

Het is dus nog niet te laat om op deze unieke, onvermijdelijke ontwikkeling in te spelen. Klik hier om dit speciale rapport te bestellen.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: