De blunder van Bernanke

Het is precies zoals we al zo vaak hebben geschreven. Zowel de ECB als de Fed gaan onbeperkt geld printen. Ik heb het persbericht van de Fed gisteren even goed bekeken. Ze gaan iedere maand 40 miljard splinternieuwe dollars printen om daarmee Mortgage Backed Securities op te kopen. Ofwel banken helpen om van de rommel op hun balansen af te komen. Uiteraard ten koste van de belastingbetaler.

Wat mij echter verbaasde is dat Bernanke per saldo géén Amerikaanse staatsobligaties gaat opkopen. Een enorm gunstige ontwikkeling voor onze obligatiestrategie!

Onterecht vertrouwen in beleggers
De Fed gaat dus geen nieuwe staatsobligaties kopen, terwijl de staatsschuld tegen de klippen op groeit. Bernanke vertrouwt erop dat beleggers massaal hun geld aan de VS blijven lenen. Terwijl de zeepbel verder uitdijt én hij door onbeperkt geld printen beleggers bang maakt voor inflatie. Hoe onnozel kan iemand zijn?

Er zijn enorm veel hedge-fondsen die vorig jaar tijdelijk hun geld in Amerikaanse staatsobligaties hebben geparkeerd. En die wachten op het sein om die dingen te verkopen. Bernanke heeft dat sein gisteren gegeven.

Kans op snelle, forse koerswinst levensgroot
De kans dat iedereen tegelijk naar de uitgang wil is nu levensgroot. De grootste bubbel ooit staat op het punt van barsten. In ons obligatierapport geven we u een simpel te volgen strategie om hiervan maximaal te profiteren.

De kans dat we reeds op korte termijn enorme winst gaan boeken is niet eerder zó groot geweest. Pak die kans! Bestelt u hier het obligatierapport.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: