Superbelegger adviseert tegen eigen belang in

Ben Bernanke zit gevangen in zijn eigen strategie. De strategie van reddende engel spelen als de Amerikaanse regering weer eens geld wil lenen tegen een zo laag mogelijke rente. De Fed heeft afgelopen jaar al voor honderden miljarden aan Amerikaanse staatsobligaties gekocht. Met zelf geprint geld uiteraard.

Staatsschuld rijst de pan uit
De Amerikaanse regering blijft echter onverminderd geld verspillen, waardoor de staatsschuld de pan uit rijst. Inmiddels al meer dan 100% van het BBP. En nog steeds geen enkele neiging tot besparen! Het is dan ook onmogelijk dat er steeds weer nieuwe beleggers worden gevonden, die de Amerikaanse schulden willen financieren.

Bernanke heeft daarom geen andere keuze dan geld printen en daarmee Amerikaanse staatsobligaties opkopen. Daardoor stijgt inflatie echter nog verder, waardoor beleggers alleen maar angstiger worden voor Amerikaanse staatsobligaties en waardoor Bernanke straks wordt gedwongen om de rente te verhogen.

Advies tegen zijn eigen commercieel belang in
Op mijn twitter account plaatste ik vrijdag al een bericht over de legendarische obligatiefondsbeheerder Dan Fuss. Hij adviseert om uit obligaties te stappen. Het frappante is dat hij daarmee compleet tegen zijn eigen winkel in spreekt. Want hij verdient het meeste geld als zoveel mogelijk beleggers in zijn obligatiefonds gaan deelnemen.

En terwijl de allerbeste professionals aangeven dat je obligaties nu moet mijden, blijven particuliere beleggers onverminderd hun geld in obligatiefondsen steken. Zoals altijd, zal de particuliere belegger straks volledig worden verrast als de professionals hun Amerikaanse staatsobligaties massaal in de verkoop gooien. En zal de particuliere belegger wéér de grote verliezer zijn.

De grootste financiële zeepbel op aarde
Iedereen die een beetje logisch nadenkt, weet dat er geen andere mogelijkheid is. De Amerikaanse obligatiemarkt is de grootste financiële zeepbel op aarde en die zeepbel zal uiteenspatten. Wij gaan ervan profiteren en er honderden procenten winst op behalen. U ook? Klik hier om mee te profiteren.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: