120 miljard minder verspillen

Omdat ze er op de gewone manier niet uitkwamen, hebben ze maar een ‘supercommittee’ opgericht. Die zou een oplossing vinden om het astronomische bedrag van $1200 miljard te besparen. Klinkt ook zo lekker. $1200 miljard. Kijk, als je als politicus wilt laten zien dat je écht serieus kosten gaat besparen, dan vertel je gewoon hoeveel je over een periode van tien jaar gaat besparen. Krijg je lekker grote bedragen.

Na een tijdje heeft de media het alleen nog over die $1200 miljard en rept ze met geen woord meer over die periode van tien jaar, waardoor het ‘grote domme publiek’ moet denken dat Obama de problemen keihard aanpakt (kijkt u maar eens naar NL teletekst pagina 128 en naar het NOS ochtendjournaal). Zo triest is het dus gesteld met de kwaliteit van de media!

Als er een probleem is dat politici te moeilijk vinden, dan richten ze gewoon een commissie op. En als ze willen doen alsof ze ergens serieus werk van gaan maken, dan plakken ze er het woord ‘super’ voor. Supercommissie gaat $1200 miljard aan besparingen overeenkomen.

Dat bekt gewoon veel lekkerder dan: “groepje politici gaat $120 miljard aan besparingen overeenkomen, terwijl ze per jaar $1300 miljard meer uitgeven dan er binnenkomt”. Dat laatste is de werkelijkheid. Een normaal mens noemt dat niet besparen, maar noemt dat $120 miljard minder verspillen. En het trieste nieuws is dat deze Amerikaanse ‘supercommittee’ dus niet kon overeenkomen om $120 miljard per jaar minder te verspillen.

Inmiddels is de Amerikaanse staatsschuld opgelopen tot $15.040 miljard. Dus nog slechts $150 miljard verwijderd van het in augustus overeengekomen schuldenplafond. De komende maanden gaat de hele heisa daaromtrent dus weer losbarsten.

In dit artikel vertelde ik u afgelopen vrijdag al hoe belangrijk het is om de langjarige trends te herkennen. Ik schreef dat een enorme bear markt in Amerikaanse obligaties op het punt van uitbreken staat. Als je de rente op 10-jarige staatsobligaties ziet, dat weet je al genoeg.

En als je dán ziet dat politici het niet eens voor elkaar kunnen krijgen om 10% minder geld te verspillen, dan weet je dat hier enorme klappen gaan vallen. Het is precies dáárom dat we er zo enorm van overtuigd zijn dat we met onze obligatiestrategie een enorm rendement gaan behalen. Klikt u hier om daarvan mee te profiteren.

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: