Een zeldzame combinatie van factoren

Een paar maanden geleden vertelde ik u in dit artikel over wat volgens mij in de huidige omstandigheden een ideale beleggingsportefeuille is.

Belangrijkste is dat je daarin naast gewone aandelen ook in goud- en zilveraandelen belegt én dat je ook op dalende koersen inspeelt.

Inspelen op dalende koersen lijkt mij nu nóg verstandiger dan enkele maanden geleden. Want we zien op de beurs een zeldzame combinatie van factoren die dezelfde is als in 1987, 1999 en in 2007.

Kijk even met me mee!

Beurs nu 75% duurder dan langjarig gemiddelde
Er zijn verschillende manieren om te meten of de beurs als geheel onder- of overgewaardeerd is. Op welke manier je het nu ook meet, aandelen zijn gemiddeld genomen zwaar overgewaardeerd.

In het plaatje hieronder zien we de Shiller PE-ratio.We zien dat de Shiller PE-ratio de afgelopen 135 jaar slechts twee keer hoger is geweest dan nu. In 1929 en tijdens de internet hype van 1999. We zien ook dat de beurs nu dus duurder is dan in 1987 en 2007.

De Shiller PE-ratio is nu maar liefst 75% hoger dan het langjarig gemiddelde. Uiteraard kan deze situatie een tijd lang aanhouden. Of kan de beurs nog verder stijgen, en dus nog duurder worden.

Er zijn nu echter twee belangrijke factoren die ervoor kunnen zorgen dat de beurs reeds op korte termijn een daling inzet.

Beleggers zijn veel te optimistisch
Op het plaatje hieronder zien we dat beleggers zeer optimistisch zijn.We zien dat hier zelfs de term Extreme Greed wordt gebruikt. Als beleggers extreem optimistisch zijn, is de beurs meestal rijp voor een daling.

Stijgende rente
Het belangrijkste van al is volgens mij dat de rente op Amerikaanse staatsobligaties weer aan het stijgen is. Zie het plaatje hieronder.De rente op 10-jarige staatsobligaties is vanaf juli met een vol procent gestegen. Waardoor het belangrijkste alternatief voor beleggen in aandelen nu weer rente gaat opleveren.

Met geleend geld beleggen
En op het plaatje hieronder zien we dat er nu méér met geleend geld (op margin) wordt belegd dan ooit eerder in de geschiedenis.We zien hoe het op margin beleggen eind jaren ’90 en in 2005-2007 veel harder steeg dan de S&P-500. En hoe dat beide keren leidde tot een beurscrash én een recessie.

De beurs daalde in 2000 en in 2008 mede zo fors omdat margin-beleggers gedwongen werden om hun aandelen te verkopen, zodat ze hun leningen konden aflossen.

Zeldzame combinatie van factoren
Een extreem dure beurs, extreem optimistische beleggers, stijgende rente en massaal beleggen met geleend geld. Een zeldzame, giftige combinatie van factoren.

Een combinatie die eerder alleen voorkwam in 1929, 1972, 1987, 2000 en 2007. In ieder van die gevallen volgde een forse beursdaling tot zelfs een zware beurscrash.

 

Speel daarom vanaf nu óók in op dalende koersen!

Daarom is het juist nu zeer verstandig om niet alleen op stijgende, maar vooral óók op dalende koersen in te spelen.

En om daar vooral niet mee te wachten. Want als de beurs eenmaal begint te dalen, dan kan het enorm snel gaan.

Om zo hard mogelijk te profiteren van de komende beursdaling, kies je het beste voor

    • aandelen waarvan je zeker weet dat ze belachelijk duur zijn
      en/of
    • aandelen van bedrijven die aan de rand van een crisis in hun bedrijfstak staan.

Juist dat soort aandelen hebben wij voor u ontdekt!

 

De nieuwe subprime crisis

Allereerst is daar de historische bubbel in de markt voor auto’s en autoleningen. Er zijn jarenlang massaal auto’s mét leningen verkocht aan financieel armlastige mensen, die hun leningen nooit zullen kunnen afbetalen.

De stijgende rente helpt alvast om deze bubbel sneller te laten barsten.

Deze bubbel leidt onherroepelijk tot een nieuwe subprime crisis en tot een golf van faillissementen in deze sector.

90% tot 100% koersdalingen zijn onvermijdelijk!
Klik hier om dit unieke rapport snel te bestellen.

 

Belachelijk dure internet aandelen

Daarnaast hebben we de nieuwe internet bubbel, die nog steeds niet definitief is gebarsten.

Voor ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” selecteerden we ongeveer 15 belachelijk dure internet-, social media- en cloud technology aandelen.

We selecteerden aandelen die tot zelfs 850 keer de winst noteren én peperdure aandelen van bedrijven die ieder kwartaal opnieuw vele miljoenen verlies lijden!

De koersen van deze aandelen zullen bij paniek op de beurs het allerhardste omlaag knallen. Wij verwachten 80% tot 100% koersdalingen.

Profiteer van de hardste koersdalingen
Bestel hier het rapport “De Nieuwe Internet Hype”!

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: