Een te goed en te rustig beursjaar

2013 was een goed beleggingsjaar. Het was ook een uitzonderlijk jaar, waarin de beurs geen enkele daling van enige betekenis voor de kiezen kreeg. Slechts twee keer draaide de beurstrend van stijgend naar dalend.

Beide keren was het signaal vals.

De eerste keer was in juni, toen Bernanke in een nietszeggende persverklaring hintte op de mogelijkheid om te gaan taperen. Toen de reactie van de beurs te negatief dreigde te worden haastte Bernanke zich om te verklaren dat hij écht niet zomaar zou stoppen met geld printen. Waarna het feest op de beurs kon worden voortgezet.

De tweede keer was eind augustus omdat Obama, Cameron en Hollande serieus van plan waren om aan Syrië de oorlog te verklaren. Toen Obama en Cameron echter door hun achterban werden teruggefloten, kon de polonaise weer worden ingezet.

Ondanks deze twee valse signalen hadden we met WoensdagTrader-Easy en WoensdagTrader-Expert een goed jaar. Voor WTR-Trend was het wat minder omdat je met deze strategie meer last hebt van een vals signaal (maar ook meer winst bij een échte beursdaling).

En met onze TopAandelen service konden we dit jaar een behoorlijk aantal prachtige winsten incasseren. Een paar keer zelfs forse winsten in zeer korte tijd!

Goud en zilver
De grote verliezers van 2013 waren uiteraard goud en zilver.
Niet écht een verrassing, want zoals ik de afgelopen jaren al zo vaak heb geschreven, is een forse correctie in een langjarige bull markt niet alleen normaal, maar zelfs broodnodig.

Het doel van zo een forse correctie is om zoveel mogelijk particuliere en opportunistische (papieren) goud/zilver beleggers uit de markt te schudden. Pas als het overgrote deel van dit soort beleggers gefrustreerd haar verliezen heeft genomen, kan de volgende fase van de bull markt beginnen.

Bodem correctie bereikt?
Het is goed mogelijk dat we inmiddels op dat punt zijn aanbeland. Het kan echter ook zijn dat goud en zilver de eerste maanden van 2014 nog zullen doorkwakkelen of dat goud eerst nog richting $1000 zal gaan.

Maar we naderen nu toch écht de nieuwe stijgingsfase in deze langjarige bull markt.
Voor 2014 (en verder) ben ik dan ook enorm positief over goud en zilver!

Beurs steeg om de verkeerde reden
De beurs steeg dit jaar dus fors. Het is echter wel belangrijk om te beseffen dat de beurs om de verkeerde reden (geprint geld dat richting financiële markten vloeit) stijgt.

Ook het komende jaar zal een enorme hoeveelheid geprint geld richting de financiële markten vloeien. En dus kan de beurs om dezelfde verkeerde reden zomaar nog een tijd lang doorstijgen.

Tot het moment dat de financiële markten geld printen niet langer als positief ervaren. Of tot de dag dat een onverwachte gebeurtenis het feest grondig verstoort. Dan kan de beurs in korte tijd enorm hard dalen.

Mijn verwachtingen voor 2014
Ik ben voor 2014 absoluut positief over goud en zilver.

Ook voor aandelen ben ik positief. We moeten echter goed beseffen dat de beurs om de verkeerde reden stijgt. Dat daarom vroeg of laat het moment komt dat de beurs een enorm harde tik krijgt.

Beleg in goedkope aandelen van sterke bedrijven!
Het is een goed idee om vooral in goedkope aandelen van sterk presterende bedrijven te beleggen. Met onze TopAandelen service selecteren we bovendien diverse aandelen waarvan wij verwachten dat ze straks zelfs bij een fors dalende beurs in koers zullen stijgen.

Maar het is alléén een goed idee om in aandelen te beleggen als je ook een afdekstrategie bij de hand hebt. Als je dus direct zekerheid inbouwt zodra de beurstrend draait van stijgend naar dalend.

Domweg wat door de media gehypte aandelen kopen en denken dat het allemaal wel los zal lopen staat wat mij betreft gelijk aan financiële zelfmoord.

Zonder nadenken straks op tijd veilig uitstappen
Als je de komende tijd zonder verder na te denken wilt profiteren van een verdere beursstijging en straks tóch op tijd wilt uitstappen, dan is WoensdagTrader-Easy absoluut de ideale strategie.

Dan hoef je slechts één keer per week wat signalen te volgen, profiteer je van stijgende koersen, en krijg je automatisch het signaal om te verkopen zodra de beurstrend draait van stijgend naar dalend. Meld u hier aan voor deze unieke strategie!

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: