Drie-en-een-half-jaar

Zo lang is het al geleden dat de Amerikaanse beurs nog eens een serieuze daling voor de kiezen kreeg. En dat terwijl we weten dat de economische crisis nog steeds doorwoekert en dat voorlopig zelfs met toenemende kracht zal blijven doen.

Hoe kan zoiets?
Heel simpel. Manipulatie door centrale banken. Zij houden de rente kunstmatig laag, waardoor niemand zijn geld voor langere tijd veilig cash kan aanhouden. Daarbij hebben ze de afgelopen jaren massaal geld geprint om de rente op staatsobligaties laag te houden.

Er is dan ook niet langer sprake van een beurs die op basis van normale economische verwachtingen stijgt of daalt. De beurs beweegt op basis van wat centrale bankiers zeggen en daarna doen. Een onnatuurlijke en vooral ongezonde situatie.

Gaan we dan geen beursdaling meer krijgen?
Absoluut zeker wel! Een beurs zal nooit onbeperkt blijven stijgen, zal nooit onbeperkt blijven dalen en zal nooit onbeperkt zijwaarts blijven bewegen.

Centrale bankiers kunnen een tijd lang manipuleren, maar vanaf een bepaald moment niet meer. Dan gelooft de markt het allemaal niet meer en gelden gewoon weer de normale wetten van de markt. Als de beurs dus een tijd lang kunstmatig hoog is gehouden, zal een forse daling volgen.

Als Draghi niet levert…
En dat kan al snel gebeuren. Als Draghi niet snel met voor de beurs bevredigende maatregelen komt, dan zal de beurs een (tijdelijke) serieuze daling inzetten. Een daling waar we met onze WoensdagTrader-Trend strategie volop van zullen profiteren.

Komt Draghi wél met afdoende maatregelen en komt Bernanke daar komende maand met QE3 overheen, dan zal de beurs de rest van dit jaar fors stijgen. En zullen we met WoensdagTrader-Trend volop van die stijging profiteren. En van de nog forsere daling die daarop onverbiddelijk volgt.

Verdien ook aan dalende beurs
Ik ben in ieder geval heel blij dat ik de komende maanden met een deel van mijn geld een strategie volg, die me helpt om met de beurstrend mee te beleggen. Want zodra de beurs om welke reden dan ook fors gaat bewegen, ga ik daarmee enorme rendementen behalen. Klikt u hier om ook bij een dalende beurs fors te verdienen.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: