Dit zijn dingen die zeker gaan gebeuren

In dit artikel vertelde ik u hoe zowat iedere professionele volger van de financiële markten keer op keer wordt verrast. Gewoon omdat op de korte termijn iedere vorm van logica ontbreekt.

Een simpele remedie daartegen is om de korte termijn te negeren. En om te beleggen in onvermijdelijke trends. In zaken waarover de feiten klaar en duidelijk zijn. Die gewoon gáán gebeuren. Omdat het niet anders kan.

Trends die onvermijdelijk zijn
Afgelopen vrijdag vertelde ik u in dit artikel al over zo’n trend. Het enige wat je bij zo’n belegging nodig hebt, is het geduld om die trend rustig af te wachten.

Nog zo’n trend is de huidige hype in social media-, internet-, 3D printing en cloud-tech aandelen. Waanzinnig dure aandelen, waarvan je wéét dat de koersen omlaag gaan knallen. Wet van de zwaartekracht.

Hoeveel duurder dan gemiddeld zijn dit soort hype-aandelen?
Deze zeer goede vraag ontvingen we vorige week van een lezer. Hoe duur aandelen gemiddeld zijn, kan je bijvoorbeeld opzoeken op deze website.

Die vermeldt dat je vandaag voor het gemiddelde S&P-500 aandeel 19 keer de jaarwinst en 1,7 keer de jaaromzet moet betalen. Is al niet goedkoop, maar goed.

Weet u wat je voor een aandeel Twitter moet betalen?
Als je hier kijkt, heb je direct een antwoord. Voor een aandeel Twitter betaal je 128 keer de voor 2015 verwachte (maar nog lang niet behaalde!) winst en maar liefst 31 keer de jaaromzet.

Gaan we nu even positief doen over TWTR.

Laten we stellen dat TWTR die winst in 2015 écht gaat behalen (gaat niet gebeuren). En laten we stellen dat TWTR een groei-aandeel is dat het verdient om dubbel zo duur te zijn dan gemiddeld. Dus dat TWTR maar liefst 38 keer de jaarwinst waard is.

Hoeveel moet de koers dalen?
Zelfs als we zó overdreven positief oordelen over TWTR, dan is het aandeel waanzinnig duur. En moet de koers met maar liefst 70% omlaag om weer te kunnen spreken van een normale waardering.

Voor ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” spelen we in op een forse koersdaling voor TWTR én hebben we daarnaast 19 andere aandelen geselecteerd. Die óók zo waanzinnig duur zijn.

Aandelen waarvan het onvermijdelijk is dat de koers met 80% tot zelfs 100% zullen dalen. Het enige dat je als belegger moet doen is het geduld hebben om die daling af te wachten.

Profiteer van 80% tot zelfs 100% koersdalingen!
Bestel hier het rapport “De Nieuwe Internet Hype”

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: