Als veilig niet langer veilig is

We ontvangen regelmatig mails van mensen die persoonlijk advies over hun geld vragen. Vooral omdat ze niet meer weten wat wel of niet veilig is. We kunnen die mails niet beantwoorden. Ten eerste omdat we geen (persoonlijk) beleggingsadvies mogen geven. Maar ten tweede kunnen we het niet. Want je moet héél goed de persoon én zijn situatie kennen om goed advies te kunnen geven.

Daarom geef ik u hieronder wat algemene richtlijnen, volgens welke ik zelf beleg. Uiteraard geldt daarbij dat ik beleg volgens mijn persoonlijke voorkeur en op basis van mijn persoonlijke situatie. Die van u kan heel anders zijn.

In ons gratis rapport "Wees voorbereid en heb een plan!" vertellen we u al waarom het ons de komende jaren zeer onverstandig lijkt om je geld domweg op een spaarrekening te laten staan, of om in (staats)obligaties te beleggen.

Je geld goed beheren is een stuk moeilijker geworden
Als wat altijd veilig is geweest, nu niet langer meer veilig is, dan wordt het beheren van je geld uiteraard een stuk moeilijker. En moet je op een andere manier veiligheid inbouwen.

De hieronder vermelde twee principes zijn voor mij cruciaal

    1. Ik beleg mijn geld op verschillende manieren
    2. Ik wil absoluut géén slachtoffer worden van een forse beursdaling

De logica is simpel. Het is dom om op één paard te wedden, dus volgens één enkele beleggingsstrategie te beleggen. En hoewel ik voor de lange termijn positief ben over aandelen, verwacht ik forse beursstijgingen én -dalingen. En tijdens die dalingen wil ik niet tegen forse verliezen aankijken.

Goud en zilver, spotgoedkope aandelen
Het geld dat ik voor het uitbreken van de crisis voor de langere termijn op mijn spaarrekening aanhield, heb ik nu grotendeels in goud en zilver gestoken. Uiteraard houd ik ook nog wat gewoon spaargeld aan.

Daarnaast heb ik een portefeuille van spotgoedkope aandelen van financieel ijzersterke bedrijven. Zou ik alleen dat doen, dan zou ik de strategie uit het "Super Optie Rapport" gebruiken om die portefeuille tijdens een dalende beurs af te dekken.

Mijn favoriete strategie
Maar mijn persoonlijk favoriete strategie is WoensdagTrader-Trend. Hiermee weet ik dat ik bij een stevige beursstijging én beursdaling een hoog rendement behaal. En weet ik dat mijn totale vermogen geen last heeft van forse beursdalingen.

Uiteraard bepaalt eenieder zelf wat hij met zijn geld doet. Maar ik vind het enorm belangrijk ervoor te zorgen dat ik met een deel van mijn geld forse winst maak bij een forse beursdaling. Als u diezelfde mening hebt, meldt u zich dan hier aan voor WoensdagTrader-Trend.

Zou ik WoensdagTrader-Trend niet volgen, en zou ik met een fors deel van mijn geld voor de langere termijn in aandelen beleggen, dan zou ik het "Super Optie Rapport" als een absolute noodzaak beschouwen.

Verstandig of niet verstandig?
Het is niet 100% van wat ik doe, maar ik beschrijf hierboven wel het overgrote deel. Als u mijn manier van beleggen verstandig vindt, dan kunt u uw geld ook volgens de hierboven vermelde principes gaan beheren.

En als u het onverstandig vindt, dan moet u uw geld uiteraard vooral op een andere manier beheren.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: