Ze weten dat de dag nadert…

Nadat ik u dinsdag vertelde over de tegenvallende cijfers van Netflix, heb ik daar gisteren nog even in iets meer detail naar gekeken.

Het eerste wat mij opviel was dat Netflix haar lange termijn schulden in slechts een jaar tijd met maar liefst 46% wist te verhogen van ruim $8,3 miljard naar $12,1 miljard.

Met als gevolg dat Netflix’ rentekosten in de eerste helft van 2018 maar liefst 80% hoger waren dan in de eerste helft van 2017.

Stijgende schulden + stijgende rente = exploderende rentelasten

Nóg meer geld lenen
Nadat negatieve cash flow in het eerste half jaar $845 miljoen bedroeg, heeft de directie deze week nog bevestigd dat ze over het gehele jaar $3 tot $4 miljard aan geld verwacht te ‘verbranden’.

(Negatieve Cash Flow betekent dat er effectief $845 miljoen meer is uitgegeven dan er bij Netflix is binnengekomen.)

Om $3 tot $4 miljard te kunnen ‘verbranden’ moeten beleggers ook de rest van het jaar bereid zijn om miljarden aan Netflix te lenen. Waardoor de rentelasten straks nóg sneller zullen stijgen.

Netflix heeft een fantastisch product, maar ik kan met de beste wil van de wereld niet inzien hoe een bedrijf op die manier kan overleven.

Directie Netflix is het met mij eens
Het gekke is dat de directie van Netflix het met mij eens lijkt te zijn. Ze verkopen hun eigen aandelen zodra ze de kans krijgen.

Op het plaatje hierboven zien we dat CEO Reed Hastings iedere maand aandelen kreeg middels opties en die aandelen dezelfde dag nog verkocht. Waardoor hij $85 miljoen op zijn persoonlijke bankrekening kon bijschrijven.

Op het plaatje ziet u alleen de afgelopen drie maanden. Maar hij doet dit al veel langer. Afgelopen jaar incasseerde hij in totaal $245 miljoen.

Ze doen het allemaal
Het frappante is dat we hetzelfde beeld zien bij vrijwel alle aandelen die we voor ons rapport "De Nieuwe Internet Hype" selecteerden.

Directieleden zijn massaal aan het cashen. Ze begrijpen donders goed dat aan dit feest een eind gaat komen.

Het devies is simpel. Zo lang als het feest blijft duren, pakken ze iedere maand miljoenen mee. Knallen de koersen straks omlaag of gaat hun bedrijf zelfs failliet, dan hebben ze privé in ieder geval hun schaapjes op het droge.

Zij weten het. Wij weten het.
De directieleden van al die gehypete tech-bedrijven weten wat gaat komen. Wij weten het ook.

Deze bubbel gaat barsten. Hard barsten.

Wij gaan daarvan profiteren. U ook?
Bestel hier het unieke rapport "De Nieuwe Internet Hype"

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: