Wat mij iedere keer weer verbaast…

Naar aanleiding van mijn artikels van donderdag en vrijdag stuurde een lezer ons een zeer goede vraag die ik zo belangrijk vind, dat ik hem graag met u wil delen.

Hier de lezersvraag:

Heb gister met belangstelling je nieuwsbrief gelezen. Ben het met de strekking ook eens en ben van plan je rapport te bestellen. Ik ben ook al een tijdje voorbereid op een forse daling.

Wat mij echter op dit moment verbaast is iedere keer als er een daling is er steeds een redelijk herstel volgt. Alsof niemand zich zorgen maakt. Kan jij dit verklaren?

Hieronder mijn antwoord.

Hoe langer beleggers optimistisch blijven…
Een belangrijke verklaring is volgens mij dat iedereen die geld verdient aan beleggende mensen (banken/brokers/financiële media etc) er alles aan doet om die beleggers zo lang mogelijk optimistisch te laten blijven, zodat ze vooral vrolijk blijven beleggen.

Daarom zie je altijd dat de vorming van een top een lang proces is, waarbij je ook altijd ziet dat insiders en hedge funds al aan het verkopen zijn, terwijl particulieren nog aan het kopen zijn.

Hoe ging dat in 2000 en 2008?
We hebben allemaal in onze herinnering dat de tech-bubbel van eind jaren ’90 in maart 2000 barstte. Maar feitelijk duurde het nog tot september voordat de veer écht brak.

In 2008 was het na de redding van Bear Stearns en door alle berichten over de Amerikaanse huizenmarkt duidelijk dat er iets goed mis was, maar vanaf maart 2008 steeg de beurs eerst met 17% voordat in september de definitieve crisis uitbrak.

Beleggers beginnen zich pas zorgen te maken als…
Zoals ik al een paar keer in onze nieuwsbrief heb geschreven: beleggers beginnen zich pas zorgen te maken over iets als ze ermee in hun gezicht worden geslagen.

Door alle feiten die ik in het artikel van donderdag noemde, lijkt het er sterk op dat we dat punt nu snel naderen.

In 2000 waren er (net als nu) veel tech-aandelen van bedrijven die nooit een stuiver winst hadden gemaakt. Bij het gros van die aandelen ging de koers met 100% onderuit.

Het ene aandeel is het andere niet
Maar ook aandelen van toen al zeer goed presterende bedrijven als Microsoft, Intel en Cisco waren belachelijk duur. Koersen van deze aandelen gingen tot ruim 80% omlaag.

Opvallend is echter dat de koers van Cisco in maart 2000 haar daling inzette, terwijl de koers van Intel tot augustus vrolijk door bleef stijgen.

Het ene aandeel zette dus later zijn definitieve daling in dan het andere.

Juist om dat soort tijdelijke verschillen in koersbeweging te ondervangen, is het ideaal om de strategie te volgen waarover ik u vrijdag vertelde.

Eenvoudig. Doordacht. Zorgeloos.
Lees het artikel van vrijdag eventueel nog even aandachtig door. De beschreven strategie is de meest eenvoudige, doordachte en zorgeloze strategie die je in deze situatie kunt bedenken.

Je bestelt het rapport "De Nieuwe Internet Hype" en je doet verder niets. Zodra er een signaal in je inbox verschijnt, leg je voor dat aandeel een order in.

Zo simpel is het!

Je profiteert op een eenvoudige, slimme en zorgeloze manier maximaal van wat gaat komen. Van 90% tot 100% koersdalingen.

Maximaal profiteren zonder een centje pijn.
Klik hier om dit unieke rapport te bestellen!

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: