Wanneer komt de bodem in zicht?

Gisteren vertelde ik u in dit artikel hoe enorm veel ruimte de aandelen in ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” nog hebben om in koers te dalen.

Tegelijk is het goed om ons af te vragen wanneer beleggers weer reden zouden kunnen hebben om (tijdelijk) optimistisch te worden.

Ik heb daar een idee over. Kijk even mee!

Véél ruimte voor daling
Allereerst blijft het voor wat historisch perspectief goed om nog eens naar de koersgrafiek van de S&P500 te kijken.

Als je beseft dat we in de grootste economische crisis sinds WOII zitten, dan begrijp je direct hoeveel ruimte voor daling er nog is.

Centrale banken printen massaal
Tegelijk zien we echter dat regeringen wereldwijd enorme hoeveelheden geld (gaan) uitgeven om de economie te stimuleren. En dat centrale banken al dat benodigde geld printen.

Als je logisch denkt, dan begrijp je dat dit pas effect gaat hebben zodra mensen weer de deur uit kunnen/durven. Als alles dus weer een beetje normaal wordt.

Half mei
Remi Tetot analyseert alle data rond het coronavirus. Zijn huidige verwachting is dat nieuwe besmettingen in Europa rond 9 april haar piek zullen bereiken.

Waarna het nog krap een maand zal duren voordat het aantal nieuwe besmettingen laag genoeg is om de boel weer open te gooien.

In de VS zal dat waarschijnlijk langer duren, want daar is pas vandaag de eerste gehele Amerikaanse staat (Californië) écht in lockdown gegaan.

Hooguit vanaf half mei kan de wereldeconomie weer enigszins normaal gaan beginnen functioneren.

Als het coronavirus dan door warmer weer wordt onderdrukt, is er goede kans op een periode van optimisme tijdens de zomer.

Zeven weken
Onze base case is dan ook dat de koersen van de aandelen uit ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” de komende zeven weken zeer fors zullen dalen.

Dat we half mei een bericht gaan uitsturen om alle posities te sluiten. Om vervolgens eind van de zomer opnieuw op dalende koersen te gaan inspelen.

Meer dan 15 aandelen
Voor ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” stuurden we de afgelopen weken meer dan 15 signalen uit.

Van aandelen die peperduur zijn. Van bedrijven die in eenzelfde situatie zitten als hierboven beschreven.

Aandelen die vanaf hun huidige koers met 90% tot 100% omlaag moeten.

Profiteer van 90% tot 100% koersdalingen
Bestel snel het unieke rapport “De Nieuwe Internet Hype”!

 

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: