Rijp voor 95% koersdaling

We zien op de beurs steeds meer signalen dat de huidige bubbel in tech-aandelen aan het barsten is.

Tegelijk zien we signalen dat het voor tech-bedrijven steeds moeilijker wordt om nieuw geld aan te trekken. Beleggers hebben bij dit soort peperdure aandelen steeds minder zin om aan een aandelenemissie deel te nemen, of om via bedrijfobligaties geld aan ze uit te lenen.

En juist dát heeft al die verlieslatende, geld verspillende tech-bedrijven de afgelopen jaren overeind gehouden.

Ruim $2 miljard verspild
Afgelopen week stuurden we de abonnees van ons rapport “De Nieuwe Internet Hype!” een signaal om in te spelen op een 80% tot 100% koersdaling van een social media aandeel.

Dit bedrijf heeft in 2013 en 2014 samen maar liefst $2,3 miljard aan cash geld verbrand. In twee jaar tijd is er dus $2,3 miljard van de bankrekening afgegaan!

Banken en beleggers financierden alles
Dat kon allemaal omdat beleggers zo gek waren om maar liefst $3,6 miljard in het bedrijf te steken! Dit bedrijf is dus met $3,6 miljard van andermans geld gezellig in technologie aan het investeren, zonder dat er een stuiver wordt verdiend.

Je zou bijna denken dat het een sociaal project van enorme omvang is!

De afgelopen twee kwartalen zagen we bij dit bedrijf echter geen nieuw geld van beleggers binnenkomen. Waardoor er netto $600 miljoen van de bankrekening af ging.

Directieleden vullen hun zakken
Tegelijk maakte de directie vorige week bekend dat het aantal nieuwe klanten de komende tijd minder hard zal groeien. Dat ze alleen meer marktaandeel kunnen bereiken als ze nóg meer investeren in hun platform.

Maar dáár hebben beleggers en banken uiteraard geen vertrouwen meer in. En dus zien we de koers omlaag duiken.

Terwijl beleggers tegen steeds grotere koersverliezen aankijken, zien we dat directieleden hun aandelen snel verkopen om zo hun miljoenen snel veilig in de zak te kunnen steken. Waardoor beleggers ook het laatste restje vertrouwen verliezen.

Patroon
Dit, beste lezer, is een patroon dat we bij meerdere van dit soort aandelen zien. Beleggers hebben er in hun blinde enthousiasme massaal geld tegenaan gesmeten, aandelenkoersen zijn omhoog gehyped, maar er wordt geen winst gemaakt.

Met als gevolg dat beleggers hun vertrouwen verliezen, dat die bedrijven geen nieuw geld meer kunnen aantrekken, dat de bankrekening leeg raakt, en dat de koersen van dit soort aandelen richting $0 duiken.

Rijp voor 95% koersdaling
Het hierboven beschreven aandeel noteert nu tussen $25 en $30. Maar ik zou het nog niet durven aankopen als de koers slechts $1 was.

En ik vermoed dat u er hetzelfde over denkt…

Dat betekent dat dit aandeel rijp is voor minimaal 95% koersdaling. En dit is lang niet het enige aandeel waarvoor dit geldt.

De internet-bubbel is aan het barsten.
Profiteer van 80% tot 100% koersdalingen!
Bestel hier het rapport “De Nieuwe Internet Hype!”

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: