Rare bokkensprongen. Paniek in de tent.

Toch grappig.

Dinsdag vertelde ik u uitgebreid over hoe belabberd Tesla er financieel voor staat en nog diezelfde dag kon u daarvan een duidelijke indicatie in de krant lezen.

Tesla maakte bekend dat ze haar prijzen voor het opladen van auto’s met maar liefst 40% zou verhogen.

Om die verhoging vervolgens te beperken tot 30% nadat Tesla had geluisterd naar feedback van haar klanten. Zie onderstaande tweet.

Je hoeft geen topeconoom te zijn om te begrijpen waarom Tesla die prijzen verhoogt. Het is een poging om in zo kort mogelijke tijd nog zoveel mogelijk geld binnen te schrapen.

Als een bedrijf dit soort bokkensprongen in haar prijsbeleid maakt, dan weet je dat er sprake is van paniek in de tent.

Porsche verdubbelt productie Taycan
En nadat ik u dinsdag vertelde dat Tesla nu te maken krijgt met fors toenemende concurrentie, zag ik vanmorgen onderstaand bericht.

Porsche’s antwoord op de Tesla Model S is de Taycan. De vraag naar de Porsche Taycan is nu blijkbaar zó groot, dat Porsche haar productie gaat verdubbelen.

Pikant detail: die vraag wordt voor een groot deel veroorzaakt door huidige Tesla-bezitters.

Koersgrafiek geeft signaal
Op de koersgrafiek hieronder zien we tevens dat de kans steeds kleiner wordt dat het aandeel Tesla op 1 maart boven $360 zal noteren.

Waardoor Tesla haar lening van $920 miljoen contant zal moeten aflossen, terwijl de kas feitelijk leeg is.

Gratis tip
Door de combinatie van het signaal dat de koersgrafiek ons geeft met de toenemende druk op Tesla’s liquiditeitspositie, sturen we de abonnees van ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” vandaag een signaal.

Wij verwachten een 100% koersdaling voor Tesla. Zie dit dus als een gratis tip.

Belangrijk om te weten als je op koersdalingen inspeelt
Als je op koersdalingen inspeelt, is het echter zeer belangrijk om niet met te grote bedragen op één aandeel in te spelen.

Je moet rekening houden met onverwachte wendingen.

Stel bijvoorbeeld dat een maffe oliesjeik besluit om Tesla over te nemen voor $500 per aandeel? Het zou totaal onlogisch zijn, maar het kán wel!

Omdat je nooit zeker kunt weten wat de toekomst brengt, is het beter om met kleine bedragen op koersdalingen van meerdere aandelen in te spelen. Want zo spreid je dat soort risico.

Daarom een lijst van 45 aandelen
Daarom houden we voor ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” een lijst met in totaal maar liefst 45 aandelen aan, die allemaal kandidaat zijn voor 90% tot 100% koersdalingen.

Daarom geven we u bij het ingaan van uw abonnement ook uitgebreide uitleg over hoe je op een verstandige manier op koersdalingen inspeelt.

Wij bekijken iedere dag de koersgrafieken van onze 45 aandelen. Zodra een koersgrafiek ons een mooi signaal geeft, sturen we u dat toe.

Profiteer van 90% tot 100% koersdalingen!
Bestel hier het unieke rapport “De Nieuwe Internet Hype”

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: