Meer kandidaten voor 100% koersdaling

Ik hoop dat u dit artikel van afgelopen vrijdag goed hebt gelezen. Het geeft inzicht in hoe dingen werken op de beurs. Het is zelfs simpeler dan de gemiddelde mens denkt.

Je kijkt op de balans hoeveel geld een bedrijf nog op de bank heeft. En vervolgens kijk je op het cash-flow statement hoeveel een bedrijf ieder kwartaal meer uitgeeft dan er binnenkomt.

En soms constateer je dan bij een aandeel dat het faliekant fout aan het lopen is, maar dat beleggers zich daarvan totaal niet bewust zijn.

Hoe dat kan?
Da’s heel simpel. Net als gewone mensen lopen ook beleggers massaal achter elkaar aan. Zijn dus gemakkelijk te manipuleren door de Goldman Sachses, JP Morgans en Morgan Stanleys van deze wereld.

Daar komt bij dat 99,5% van de mensen die beleggen nog nooit de moeite heeft genomen om bijvoorbeeld de balans van een bedrijf te bekijken. En dus feitelijk blind afgaan op berichten in de media, tips in bladen en van zelfbenoemde specialisten, adviezen van bankiers etc.

Waar wij nog meer op letten
Iets anders waar wij met ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” op letten is de post goodwill op de balans. Als je een bedrijf overneemt, dan betaal je daarvoor normaal gezien een prijs die hoger is dan de boekwaarde van dat bedrijf.

Wat je meer betaalt, komt als goodwill op je balans te staan.

Tijdens een internet-hype zie je dat bedrijven die nog niet of nauwelijks winst hebben gemaakt, wel volop bezig zijn met het doen van overnames. En dat ze vaak zelfs bedrijven overnemen die óók verlies lijden.

Op de korte termijn helpt dat ze om ieder kwartaal omzetgroei te kunnen rapporteren, waardoor ze beleggers blij maken omdat de hype kan voortduren.

(en waardoor directieleden zelf meer tijd krijgen om hun aandelen te verzilveren).

Grote problemen op de langere termijn
Op de langere termijn geeft het vaak alleen maar grote problemen. Buiten het verspilde geld, is er een vergroot risico op problemen met de integratie van overgenomen bedrijfjes, problemen met de boekhouding, en leidt de enorm rommelige situatie vaak zelfs tot fraude.

Hoe meer goodwill dit soort internet- en social media bedrijven op de balans hebben, hoe meer overnames ze hebben gedaan. En hoe meer van dat soort problemen op de loer liggen.

Als je dus inspeelt op een koersdaling bij een aandeel dat toch al waanzinnig duur is, maar dat óók nog eens een pak goodwill op haar balans heeft staan, dan heb je een nóg grotere kans dat je gaat profiteren van een 95% tot zelfs 100% koersdaling.

Een paar aandelen gaan de volle 100% in koers dalen
Voor ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” selecteerden we diverse peperdure aandelen van bedrijven die behoorlijk wat goodwill op hun balans hebben. Bij één aandeel zagen we zelfs dat de post goodwill groter is dan het totale eigen vermogen van het bedrijf. Dat is vragen om moeilijkheden!

Bij de hype-aandelen die een groot bedrag aan goodwill op hun balans hebben, gaan er zeker enkelen de volle 100% koersdaling voor de kiezen krijgen.

En wij gaan daar maximaal van profiteren!
U ook? Bestel dan snel het unieke rapport “De Nieuwe Internet Hype”.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: