Hoelang zal Netflix nog overleven?

Gisteren na beurs kwam Netflix met kwartaalcijfers. Op de tweet hieronder zien we dat beleggers er niet blij van werden.

Netflix is één van de 45 aandelen die we voor ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” selecteerden als topkandidaat voor een enorme koersdaling.

Op basis van de officieel gerapporteerde winst is Netflix al een peperduur aandeel. Noteert 132 keer de in 2018 behaalde “winst”.

Kijk je echter iets verder naar de cijfers, dan zie je dat Netflix die “winst” alleen maakt omdat ze de voor haar series gemaakte kosten als bezitting op haar balans opvoert.

Groei door enorm veel schulden te maken
Kijken we de cash flow, dan zien we dat Netflix in 2018 maar liefst $3 miljard méér heeft uitgegeven dan er aan abonnementsgeld is binnengekomen.

$3 miljard!

Dat is echter al een tijdje aan de gang, want Netflix’ schulden stegen van $5 miljard in 2014 naar bijna $21 miljard per eind 2018.

Het gevolg van die enorme berg schulden is dat Netflix’ rentelasten afgelopen jaar met maar liefst 76% stegen. Van $238 miljoen naar $420 miljoen.

Hoe kan zo’n bedrijf ooit overleven?
Maar dat is nog niet alles. Het bedrijf is ook al voor vele miljarden aan financiële verplichtingen aangegaan voor het maken van nieuwe series.

Als je $3,2 miljard in kas hebt, je geeft per jaar $3 miljard meer uit dan er binnenkomt én je bent al voor vele miljarden aan financiële verplichtingen voor toekomstige series aangegaan, hoelang kan je dan als bedrijf nog overleven?

Vooral als je weet dat je concurrentie gaat krijgen van Disney, AT&T en Apple?

Topkandidaat voor 100% koersdaling
Het is écht ongelofelijk (en triest) dat beleggers blind $350 neertellen voor een aandeel Netflix.

Want als je nuchter naar de cijfers kijkt, dan weet je dat een bedrijf op deze manier niet kan overleven. Je kunt je zelfs afvragen of Netflix het einde van dit jaar gaat halen.

Netflix is dan ook topkandidaat voor een 100% koersdaling.

Voor veel van de andere 44 aandelen die we voor ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” selecteerden, geldt precies hetzelfde.

Profiteer van 90% tot 100% koersdalingen!
Bestel hier het unieke rapport “De Nieuwe Internet Hype”

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: