Het sentiment is nu definitief veranderd

Het is zeer goed mogelijk dat gisteren het definitieve omslagpunt voor tech-aandelen is bereikt. Dat het sentiment van beleggers richting social media-aandelen, tech-aandelen en vooral FAANG-aandelen nu definitief is veranderd.

Het bericht dat de persoonlijke gegevens van 50 miljoen Facebook gebruikers zijn gebruikt om verkiezingsuitslagen (Trump, Brexit) te manipuleren sloeg in als een bom.

Als bedrijven niet meer adverteren…
De zéér negatieve publiciteit en het besef dat je als Facebook-gebruiker op slinkse wijze wordt gemanipuleerd, zorgt ervoor dat miljoenen Facebook-gebruikers zich nu afvragen of dat Facebook-account eigenlijk wel zo’n goed idee was.

Daarnaast dat bedrijven die op Facebook adverteren zich nu afvragen of het wel zo verstandig is om dat te blijven doen. Als bedrijven niet meer adverteren, dalen de inkomsten.

Daar bovenop komt nog dat vooral gevestigde politici niet blij worden van dit soort berichten. Vooral niet als dit soort toestanden resulteren in Trump en Brexit.

Alle social media bedrijven gaan hier last van krijgen
Gevestigde politici (EU voorop) zullen er alles aan doen om de mogelijkheden van Facebook om met persoonlijke gegevens van gebruikers aan de haal te gaan, zoveel mogelijk in te perken.

Daar gaat Facebook héél veel last van krijgen. Daar gaan alle social media en tech-bedrijven die afhankelijk zijn van advertentie-inkomsten héél veel last van hebben.

Facebooks winst kan als sneeuw voor de zon verdwijnen
De kans is levensgroot dat Facebooks winst de komende tijd als sneeuw voor de zon gaat verdwijnen.

Gisteren kreeg het aandeel alvast een 7% koersdaling voor de kiezen. De werkelijkheid komt altijd op de deur kloppen.

Mocht blijken dat Facebook wetten voor bescherming van privacy heeft overtreden, dan kunnen de boetes zelfs zo hoog oplopen dat het hele bedrijf wordt weggevaagd.

Het sentiment is nu definitief aan het veranderen
Mooi toeval is dat we vorige maand voor ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” ook een signaal hebben uitgestuurd om op een koersdaling van Facebook in te spelen.

Het allerbelangrijkste voor ons beleggers is echter de constatering dat het sentiment nu definitief aan het veranderen is. Het onaantastbare imago van FAANG-aandelen is nu in snel tempo aan het afbrokkelen.

Het kaartenhuis staat op het punt van instorten. Bij ALLE zwaar gehypete, peperdure tech-aandelen komt de werkelijkheid op de deur kloppen.

45 belachelijk dure aandelen
Voor ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” hebben we onze lijst uitgebreid naar maar liefst 45 aandelen.

Daar gaan gevallen van fraude tussen zitten. Er zitten veel aandelen van verlieslijdende, financieel onstabiele bedrijven in. En een paar aandelen die gewoon peperduur zijn.

Gaan we allemaal van profiteren. Want deze barstende bubbel gaat 80% tot 100% koerswinsten opleveren.

Dit is een unieke situatie. Profiteer ervan!
Bestel hier het rapport “De Nieuwe Internet Hype”

 

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: