Het gaat erom dat je begrijpt hoe het werkt

Vorige week heb ik u verblijd of verveeld met twee artikelen die wat mij betreft enorm belangrijk zijn. Als je ten minste wilt begrijpen hoe investeringsbanken als Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley, Deutsche Bank etc. op systematische wijze geld uit de zakken van particuliere beleggers kloppen.

Ik vertelde u in dit artikel over Facebook’s overname van Whatsapp. Dat is een voorbeeld van hoe particuliere beleggers indirect worden gepakt. Want de enthousiaste Facebook aandeelhouder betaalt uiteraard de belachelijk hoge prijs voor die overname.

Wie zijn de winnaars. Wie de verliezers.
De winnaars zijn de durfinvesteerders, de oprichters van Whatsapp en de investeringsbanken die bij beursgangen en overnames een percentage van het totaalbedrag opstrijken. De verliezer is de particuliere belegger die wordt verleid om in aandelen Facebook te beleggen.

En in dit artikel vertelde ik u over Brian, die al superrijk werd van de beursgang van zijn bedrijf, maar die in de twee jaar nadien zo onopvallend mogelijk bijna al zijn aandelen verpatste. Terwijl hij als CEO tegelijkertijd mooie mediapraatjes hield over hoe interessant zijn bedrijf is om in te beleggen.

De winnaars zijn dezelfde als hierboven. De verliezer is de particuliere belegger die al dit soort mooie praatjes gelooft.

Hier boos om worden is nutteloos. De wereld is zoals ie is. Maar je moet begrijpen hoe dit werkt om te weten dat je bij dit soort aandelen beter uit de buurt blijft.

Wij draaien de zaak gewoon om
Met ons speciale rapport “De Nieuwe Internet Hype” draaien we de zaak gewoon om. Het geeft u als particuliere belegger de kans om juist te profiteren van de enorme koersdaling die voor al dit soort gehypte aandelen onvermijdelijk is. Bestel dit unieke rapport hier!

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: