Het draait op de beurs maar om één ding

Gisteren vertelde ik u over twee bekende aandelen die zéér zwaar overgewaardeerd zijn. Waarvan de koersen ongekend hard zullen dalen zodra het sentiment op de beurs draait.

Ook vertelde ik u dat het nu niet al te lang meer kan duren voordat de beurs haar daling inzet.

Ik moet u hiervoor eerst wijzen op een les die ik leerde van één van ’s werelds beste beleggers ooit. Zie de tweet hieronder.

Het draait allemaal om geldstromen
Het draait op de beurs allemaal om geldstromen. En om hoe centrale bankiers die geldstromen beïnvloeden.

Door het massale geld printen vloeide de afgelopen jaren een enorme stroom liquiditeit richting de financiële markten. Dat gaf de beurs een zéér sterke wind in de rug.

Eerder deze maand schreef ik al dat die rugwind de komende maanden steeds zwakker zal worden, en over een tijdje zal draaien naar tegenwind.

Van $2000 miljard meewind naar $0
Op het overzicht hieronder zien we perfect hoe centrale banken wereldwijd tot kort geleden maar liefst $2000 miljard vers geprint geld per jaar de financiële markten in pompten.

Tegelijk zien we hoe (op basis van concrete plannen en uitgesproken verwachtingen) die geldstroom aan het afzwakken is en over ongeveer een jaar op $0 zal uitkomen.

Van $2000 miljard rugwind naar $0. Dat is een enorm verschil.

Als daarna ook de ECB begint met het afbouwen van haar (enorm opgepompte) balans, dan gaat er geld uit de markt worden gezogen.

Nog een jaartje wind mee?
Oké, maar dan heeft de beurs in ieder geval nog een jaartje de wind in de rug, hoor ik u denken.

Kan inderdaad, maar ten eerste heeft de beurs normaal gezien de neiging om op dit soort ontwikkelingen vooruit te lopen. De kans is dus klein dat beleggers gaan wachten totdat medio 2018 de wind definitief draait.

Ten tweede vertelde ik u dinsdag al dat de signalen voor stijgende inflatie nu van alle kanten op ons af komen. Stijgende inflatie leidt tot hogere rentes op de obligatiemarkt én tot druk op centrale bankiers om de rente te verhogen.

Stijgende rente is negatief voor aandelen.

Het kan dus allemaal véél sneller gaan. Belangrijk om ons daarop voor te bereiden.

Wij richten ons vooral op tech-aandelen
Gisteren vertelde ik u al dat peperdure tech-aandelen zoals Netflix onze voorkeur hebben als het gaat om profiteren van forse koersdalingen.

Want we weten dat veel tech-aandelen rijp zijn voor 90% tot zelfs 100% koersdalingen.

Netflix is één van de aandelen die we op de lijst hebben staan van ons rapport “De Nieuwe Internet Hype”.

Naast Netflix hebben we nog ruim 20 aandelen, waarvan de cijfers vaak nog een stuk slechter zijn. Aandelen die rijp zijn voor 90% tot 100% koersdalingen.

Meeprofiteren van 90% tot 100% koersdalingen?
Bestel dan snel het unieke rapport “De Nieuwe Internet Hype”

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: