Dow naar 100.000. Maar eerst fors omlaag…

Ik heb de afgelopen weken al een paar keer geschreven dat de Dow Jones volgens mij de komende jaren richting 100.000 zal stijgen. Voor andere beursindices (zoals AEX) verwacht ik soortgelijke stijgingen.

Uiteraard zal stijgende inflatie daarin een grote rol spelen.

Het startsein voor die enorme stijging verwacht ik eerlijk gezegd pas als ook de Federal Reserve aankondigt opnieuw geld te gaan printen. Ergens in 2016 dus.

Eerst een forse beursdaling
Voor die tijd is de kans op een forse beursdaling nog steeds levensgroot. Lévensgroot. Hieronder vertel ik u even waarom.

Banken en (institutionele) beleggers hebben de afgelopen jaren ongelofelijk veel geld geleend aan de olie-industrie. Ook aan veel beursgenoteerde bedrijven die nooit een dollar winst hebben gemaakt. Die bedrijven staan door de lage olieprijs aan de rand van een faillissement.

$9500 miljard aan dollarleningen
Daarnaast is er nog steeds dat akkefietje met die $9500 miljard aan dollarleningen die burgers, bedrijven én overheden in landen buiten de VS hebben uitstaan. Zodra de dollar haar stijging straks verder doorzet, gaat dit enorme crises veroorzaken.

We moeten volgens mij eerst door die problemen heen. En die kunnen gepaard gaan met forse beursdalingen.

Social media- en internetbubbel
En daarnaast hebben we uiteraard nog de enorme bubbel in social media-,
internet-, software-, cloud-tech en 3D-printing aandelen. Die moet ook eerst definitief barsten.

Want dit zijn veelal aandelen van bedrijven die kampioen zijn in verlies lijden. Tot vorig jaar stopten beleggers daar zonder nadenken nieuw geld in. Nu is dat voorbij. Met als logisch gevolg dat de kas van die bedrijven steeds leger raakt.

Harde klappen
Gisteren was een doodgewone negatieve beursdag. Maar de aandelen uit ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” kregen écht harde klappen. Een teken dat steeds meer beleggers nu inzien dat deze aandelen belachelijk duur zijn.

Vandaag stuurden we een signaal uit voor een peperduur software-aandeel. Noteert 10 keer de jaaromzet, terwijl het bedrijf fors verlies lijdt. En dat verlies is de afgelopen kwartalen alleen maar groter geworden.

Volop reden om nerveus te worden
Dit aandeel bereikte gisteren haar laagste jaarkoers. Waardoor iedereen die het aandeel bezit nu een héél goede reden heeft om nerveus te worden. En dus om zijn aandelen te verkopen.

Een ideaal moment om op een forse (verdere) koersdaling in te spelen. Wat ons betreft moet de koers van dit aandeel met minimaal 85% omlaag. Net als de koersen van veel andere aandelen uit ons unieke rapport “De Nieuwe Internet Hype”.

Deze enorme bubbel staat nu definitief op barsten!
Profiteer van 80% tot 100% koersdalingen.
Bestel hier het unieke rapport “De Nieuwe Internet Hype”.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: