Dit is waar ik enorm blij van word!

In een interview hoorde ik de inmiddels wereldberoemde hedge-fund beheerder Kyle Bass een tijd geleden vertellen dat het inspelen op het losbarsten van de kredietcrisis voor hem toen niets anders was dan een asymmetric hedge.

Hij speelde in op koersstijgingen van beleggingen waarin hij geloofde. Daarnaast speculeerde hij op koersdalingen van totaal andere beleggingen, waarover hij juist zeer negatief was.

Met als resultaat dat hij per saldo fors verdiende aan de crash van 2008.

Stel dat u met €30.000 belegt
U hebt al die €30.000 in aandelen zitten. Van bedrijven/sectoren waarover u voor de komende jaren zéér positief bent.

Ik geef zelf de voorkeur aan spotgoedkope aandelen van zeer goed presterende bedrijven in diverse van mijn favoriete sectoren, met een wat grotere nadruk op goud/zilver en uranium.

Zonder dat u geld bij hoeft te storten, kunt u ook op dalende koersen inspelen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om voor €20.000 posities in te nemen waarmee u inspeelt op dalende koersen.

Een symmetrische hedge zou zijn als je bijvoorbeeld zou inspelen op een daling van van bijvoorbeeld de S&P-500 index. Je hebt dan alleen bescherming ingebouwd, maar gaat niet of nauwelijkse geld verdienen aan een mogelijk forse beursdaling.

Of je kunt inspelen op forse koersdalingen van totaal andere aandelen, waarover je alle reden hebt om zeer negatief te zijn.

Ik geef hierbij zelf de voorkeur aan belachelijk dure aandelen uit social media, 3D printing, cloud-technologie en internet software. Aan de aandelen uit ons speciale rapport “De Nieuwe Internet Hype”.

Zo speel je met hetzelfde geld in op koersstijgingen én op koersdalingen. Je hebt dus je eigen persoonlijke hedge-fund gecreëerd.

Dit is waar ik enorm blij van word!
Ik word enorm blij van de huidige situatie. Ik ben ongelofelijk positief over goud- en zilveraandelen én over uraniumaandelen. Ik verwacht forse koersstijgingen, zelfs als de beurs onverhoopt besluit om een forse daling in te zetten.

En daarnaast ben ik juist ongelofelijk negatief over de aandelen uit ons rapport “De Nieuwe Internet Hype”. Ik verwacht van deze aandelen forse koersdalingen, zelfs als de beurs niet wil dalen.

En zo heb ik mijn persoonlijke hedge-fund gecreëerd, met dezelfde soort asymmetric hedge waarmee Kyle Bass een ongelofelijk rijk man werd.

En uiteraard kunt ook ú op deze manier uw eigen persoonlijke hedge fund creëren.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: