Brute promotie van waanzinnig dure aandelen

Over het aandeel waar onze lezer 1774% winst had gemaakt door in te zetten op een forse koersdaling, verscheen vorige week juist een positief artikel.

Het bevatte drie prachtige redenen waarom je het aandeel juist zou moeten kopen.

Het enige probleempje was volgens de schrijver dat het aandeel 172 keer de toekomstige (dus nog niet behaalde) winst noteert. Maar dat zou door snelle winstgroei vanzelf wel goed komen.

Beleggers hoeven niet bang te zijn voor de hoge koers winst verhouding, aldus de schrijver.

En vanmorgen zag ik nog een artikel voorbijkomen, met daarin allerlei prachtige redenen waarom de koers van Twitter gaat verdubbelen. Dat TWTR maar liefst 186 keer de voor 2015 verwachte winst noteert, vormt ook hier blijkbaar geen belemmering.

Een idioot? Of ingehuurd om te promoten?
Ofwel de schrijvers van dit soort artikelen zijn volslagen idioten. Ofwel ze zijn ingehuurd om een aandeel te promoten. Voor mij staat vast dat men dit soort waanzinnig dure aandelen nu als goede lange termijn belegging aan het promoten is. Hetzelfde geldt voor een aantal andere van dit soort gehypte aandelen.

Arme sukkelaars die daar in tuinen…

Ik verwacht/hoop dat we bij deze aandelen (mede als gevolg van dit soort promotie) tijdelijk koersherstel gaan zien. Wij zitten klaar om daarna keihard te profiteren van de enorme koersval die daarna zal volgen.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: