Beursgenoteerde bedrijven zien de bui hangen

Gisteren vertelde ik u in dit artikel dat het inkopen van eigen aandelen een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de beursstijging van de afgelopen jaren.

Daar gaat nu een eind aan komen. Ik liet u gisteren al zien dat 70% tot 80% van de beursgenoteerde bedrijven deze maand geen eigen aandelen mag inkopen.

Maar de kans is levensgroot dat het inkopen van eigen aandelen ook na deze driemaandelijkse black out period fors zal dalen.

CFO’s gaan voor kostenbesparing
De reden hiervoor zien we op onderstaand plaatje.Een sterk stijgend aantal CFO’s verklaart dat ze in het defensief gaan. Ze leggen hun focus op kostenbesparingen, stellen investeringen uit, en willen positieve cashflow gebruiken om schulden af te betalen.

Stijgende loonkosten. Dalende winstmarges.
De reden daarvoor vinden we in de stagnerende economie, maar daarnaast ook op onderstaand plaatje.De loonkosten stijgen veel harder dan inflatie. Bedrijven kunnen hun hogere loonkosten dus niet aan de consument doorberekenen. Waardoor winstmarges, en dus ook netto-winsten dalen.

Het gevolg is een combinatie van dalende vraag naar aandelen vanuit bedrijven en dalende kwartaalwinsten.

Alle reden voor beleggers om nerveus te worden.

Nu is het moment om (ook) op dalende koersen in te spelen
Het regent signalen die aangeven dat de beurs nu ieder moment een stevige daling zal inzetten. Ideaal moment om (ook) op koersdalingen in te spelen.

Het ideale type aandelen is van het soort belachelijk dure, financieel zwakke bedrijven dat veelal nog nooit één dollar winst heeft gemaakt.

Omdat je voor één enkel aandeel nooit zeker kunt weten wat de toekomst brengt, is het zéér verstandig om met kleine bedragen op koersdalingen van meerdere aandelen in te spelen. Want zo spreid je risico.

Ruim 40 peperdure aandelen
Daarom houden we voor ons rapport "De Nieuwe Internet Hype" een lijst met ruim 40 aandelen aan, die allemaal kandidaat zijn voor 90% tot 100% koersdalingen.

Daarom geven we u bij het ingaan van uw abonnement ook uitgebreide uitleg over hoe je op een verstandige manier op koersdalingen inspeelt.

Wij bekijken iedere dag de koersgrafiek van ieder van deze aandelen. Zodra een koersgrafiek ons een mooi signaal geeft, sturen we u dat toe.

Profiteer van 90% tot 100% koersdalingen!
Bestel hier het unieke rapport "De Nieuwe Internet Hype"

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: