Wie profiteert en wie is het slachtoffer?

De afgelopen weken heb ik u diverse fimpjes toegestuurd waarin mensen die ik hoog heb zitten hun mening geven over wat de komende jaren op ons af gaat komen. U vindt hier de presentaties van Grant Williams terug en hier het interview met Frank Giustra.

De boodschap die zij ons geven, is feitelijk dezelfde als wij u in ons gratis rapport “Wees voorbereid en heb een plan!” geven. En de rode draad in deze boodschappen is dat we op fors stijgende inflatie afstevenen. Het waarom daarvan is simpel.

Vier handen op één buik 
Politici en centrale bankiers zullen er ALLES aan doen om inflatie te creëren. Het is buiten domweg failliet gaan de enige manier om de last van de enorme schuldenberg te doen verminderen. Niet voor niets hebben Bernanke en Draghi aangekondigd ongelimiteerd geld te gaan printen.

Daarnaast is inflatie in het belang van banken en het bedrijfsleven. En is deflatie ook voor hen een schrikbeeld. Waarmee het voorkomen van deflatie (en het creëren van inflatie) een gezamenlijk belang is van politici én het bedrijfsleven. Vier handen op één buik. In dit artikel vertelde ik u al waarom je in tijden van inflatie goed zit als je in goedkope aandelen van sterke bedrijven belegt.

Wie zijn het slachtoffer? 
Als iemand profiteert van stijgende inflatie, dan moet iemand anders het slachtoffer zijn. Slachtoffers zijn gewone spaarders, beleggers in obligaties (pensioenfondsen) , mensen met een vast inkomen, pensioenuitkering of gewone uitkering en mensen met een baan waarvan het salaris minder snel stijgt dan het inflatieniveau. Deze grote groep mensen zal naar mijn mening zéér zwaar de klos zijn.

Zorg dat u niet bij die groep zit 
Het is naar mijn bescheiden mening dus enorm belangrijk dat u ervoor zorgt dat ú de komende jaren in ieder geval niet bij die groep slachtoffers komt te zitten. Dat u zich dus wapent tegen het even criminele als desastreuze beleid van politici en centrale bankiers.

In ons gratis rapport “Wees voorbereid en heb een plan!” vertellen we u precies waarin wij de komende jaren WEL ons geld steken en waarin vooral NIET.
Klikt u hier om dit unieke rapport aan te vragen.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: