Positief over 2012

Toen het beurssentiment eind september/begin oktober vorig jaar dramatisch slecht was, vertelde ik u wekelijks in deze nieuwsbrief waarom wij positief waren over aandelen. Zie onder meer dit artikel. Ook vertelde ik u toen al dat centrale banken massaal geld zouden printen. We kunnen wel stellen dat de ECB ons daarin zeker niet heeft ’teleurgesteld’!

Afgelopen vrijdag vertelde ik u dat we ook nu positief blijven over geheel 2012. De reden is simpel. De hoeveelheid geld die alleen al door de ECB is geprint, is fenomenaal. En u mag er gerust vanuit gaan dat centrale banken wereldwijd nog lang niet klaar zijn met geld printen!

Het gaat erom dat je als belegger ook kijkt naar de geldstromen.  In dit artikel vertelde ik u daar al eens uitgebreid over. Door de lage rente is er geen goed alternatief voor aandelen, terwijl staatsobligaties van westerse landen zelfs buitengewoon risicovol zijn.

Nog een positieve indicator is dat de gemiddelde particuliere belegger absoluut nog niet in de stemming is om in aandelen te beleggen. Ik zag deze week een grafiek waaruit was af te lezen dat beleggers in geheel 2011 én begin 2012 iedere maand hun geld uit beleggingsfondsen weg haalden. Een beurs die stijgt terwijl de particuliere belegger nog wegblijft, is doorgaans een zeer gunstig teken.

Zelf blijf ik bij de verwachting die ik u afgelopen vrijdag al gaf. De komende maanden positief, dan een (stevige) correctie en na de zomer weer een mooie stijging. Als mijn voorspelling over die correctie niet uitkomt, of als mijn positieve verwachting over geheel 2012 niet mocht uitkomen, dan heb ik daar als WoensdagTrader trouwens geen enkel probleem mee.

Want als u zich totaal nergens aan wilt storen en gewoon met de beurstrend mee wilt beleggen, dan is WoensdagTrader-Trend voor u de beste strategie. Het uitgangspunt is simpel. Wat er in de wereld ook gebeurt, de beurs kan maar drie kanten op. Omhoog, omlaag of zijwaarts.

Omhoog en omlaag maken we (forse) winst. Zijwaarts betekent in de regel verlies. Normaal maken beleggers alleen winst bij een stijgende beurs. Ofwel 1 op 3. Bij WoensdagTrader-Trend heb je 2 op 3. De eerste twee maanden van 2012 waren alvast zeer goed.

Gemiddeld hebben we eens in de vier jaar een 100%+ jaar. Als de beurs dit jaar beweegt zoals wij verwachten, dan is de kans groot dat 2012 een 100%+ jaar gaat worden. Klikt u hier om te profiteren van deze unieke strategie.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: