Oliedomme politici? Of gevaarlijke sociopaten?

Afgelopen vrijdag begon ik de nieuwsbrief met te schrijven dat het sentiment op de beurs is aangetast door de problemen in Spanje en het feit dat de Fed even geen geld wil printen. Vandaag liggen de problemen in Spanje plotseling weer even op de achtergrond en staan Frankrijk en Nederland volop in de schijnwerpers.

Zie daar de steeds groeiende invloed van politici die het volk vertellen wat het volk wil horen. In Nederland is Wilders een man zonder eigen mening, die bij ieder onderwerp zijn standpunt bepaalt op basis van wat de meerderheid van zijn doelgroep wenst. Zijn populariteit is wél een goede indicator van wat het volk wil. Eigen portemonnee eerst!

In Frankrijk is de eerste ronde van de verkiezingen gewonnen door een 100% idioot, die het minimumloon wil verhogen en het hoogste tarief voor inkomstenbelasting wil verhogen naar 75%. Ofwel, hoe jaag je je beste mensen en bedrijven zo snel mogelijk de grens over en hoe voorkom je dat jouw land ook maar een béétje interessant blijft voor buitenlandse bedrijven. En hoe jaag je dus de werkloosheid zo hard mogelijk omhoog en je belastinginkomsten zo hard mogelijk omlaag.

Zijn deze politici écht zo dom? Ik kan het niet bewijzen, maar ik vermoed van niet. Ik vermoed dat ze donders goed weten wat de uiteindelijke gevolgen zullen zijn als ze hun plannen zouden mogen uitvoeren. En dat maakt het alleen maar erger. Als mijn vermoeden juist is, dan betekent dit dat we onder groeiende invloed komen van machtsbeluste sociopaten.

Gisteren plaatste ik op mijn twitter account al een aankondiging van Mario Monti dat Italië haar begrotingsdoelstelling voor 2013 niet zal halen. Spanje heeft dat al lang aangekondigd. Frankrijk en Nederland volgen. Griekenland en Portugal zijn reddeloos verloren. Duitsland lijkt nog redelijk te presteren, maar zal uiteindelijk meedelen in de malaise.

Waar gaat dit naar toe? Ik zal het u gelijk vertellen. Naar nog veel meer geld printen. En al dat geld printen zal enorme inflatie veroorzaken, waardoor de waarde van het geld op onze spaarrekening zal verdampen. Daarom is het voor de komende jaren een beter idee om in de goedkoopste aandelen van de best presterende bedrijven te zitten.

En dan vooral aandelen die direct of indirect profiteren van stijgende grondstofprijzen. Met TopAandelen zoeken we iedere maand voor u naar de goedkoopste aandelen van de best presterende bedrijven. Beleg uw geld daarom vooral in aandelen van bedrijven die juist profiteren van stijgende inflatie.
Meldt u zich hier aan voor een abonnement.

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: